Sammen om Sundhed er et demokratisk projekt
I de næste par måneder sætter vi fokus på spørgsmålet: Hvordan kan vi skabe en sund by? Det sker i projektet “Sammen om Sundhed”, som skydes i gang nu med en workshop for 80 deltagere på Folkestedet lørdag den 4. maj. Projektet er blevet til i et partnerskab med Aarhus Kommune og hænger direkte sammen med ønsket om at inddrage borgerne i at skabe fremtidens velfærdsløsninger.
Det fineste ved projektet er på en måde det, der er skrevet med småt, helt i bunden af invitationerne. Der står: “Sammen om Sundhed bliver til i et partnerskab mellem Aarhus Kommune og Sager der Samler. Målet er at styrke samarbejdet mellem civilsamfundet og kommunen om at udvikle og drive et godt samfund.”
Sager der Samler er sat i verden for at være en arena for aktivt medborgerskab – en ny slags demokratisk kulturinstitution, hvor vi som medborgere kan få indflydelse ved at være aktivt medskabende. Vi lærer at forstå vor tids udfordringer ved at prøve at løse dem gennem fælles kreativitet og handling. Og vi påvirker samfundets udvikling ved at skabe gode eksempler på løsninger, der styrker sammenhængskraft og deltagelse.
Aarhus Kommune er optaget af at udvikle en medborgerskabspolitik og civilsamfundsstrategi, der giver borgere mere ansvar og indflydelse. Både på eget liv og på hvordan kommunen bidrager til at dække de behov vi alle har for omsorg, rengøring, oprydning, forsørgelse, o.s.v. Alle disse ting vil i højere grad blive et fælles anliggende, og vi kan som medborgere være mere med til at finde ud af, hvordan vi løser dem sammen.
For at hjælpe samarbejdet på vej er workshoppen placeret på en lørdag, hvor de fleste har fri. Og uanset, om man er politiker, fodboldtræner, ingeniør eller arbejdsløs, bliver men på denne dag bedt om at møde op som medborger.
“Sammen om Sundhed” handler også om alt dette. Derfor er det et demokratisk projekt.
Kommentarer ( 0 )