Sager der Samler fylder 10 år

Vi fylder 10 år. Det vil vi fejre. Og du er inviteret! Kom til reception fredag den 28. oktober kl. 15.00 til 19.00.

Vi byder på bobler, kager og gode historier i N.J. Fjords Gade 2, bygning D. Ølkassen er stillet frem, så du selv kan være med til at sætte tale, digt eller sang på alt det gode, der er værd at fejre fra årene, der er gået. Og alt det vigtige, vi må samle os om i årene, der kommer.Demokrati i handling siden 2012

I 10 år har vi fokuseret på demokratiet og vores egen rolle i det. Ikke kun som vælgere, der stemmer, når der er valg – men også som borgere med mod og fantasi til selv at skabe forandring i fællesskab gennem vores handlinger.

Og 10 år er længe nok til, at vi har skabt en del, lært en del og sat mange spor. I 2012 holdt vi åbningsreception i Badstuegade, stillede os op på ølkassen og spurgte: “Hvad ville du engagere dig i, hvis du kunne?”

Siden har mange sager set dagens lys:

Social Sundhed, Gå Venner, Arternes Aarhus, Sammen om DHL-Stafetten, Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede, Mens Vi Venter, Skraldecafeen, Anaobaba TV, NIIS – Ny Integration i Samfundet, Vov Pelsen, Vores Rum, Musikhavnen, Najima, Livsbiblioteket, Tours on Wheels, Klima-X, Nordisk Litteratur Salon, Waste Hunt, Dokk 8000, Littergo, Med Hjerte for Aarhus, Reparations.konsortiet, Morgenpolitik, Syriske Filmdage, Tours on Wheels, Borgere som byskabere, Citizens Climate Lobby, Gladere Gader, Aftenpoesi, Ren Havn, Ressourcemenneskene, Plastikposefri By, Cirkus Mærkbar, Grønne Skridt, Vi Elsker Mad, Specialeklubben, Nudge Aarhus, Vores Rum, Sammenrend, Min Gamle by, Aarhus er for alle, Godsbanden, Byd op til valg, Toms Taxa, Multietnisk Kulturcenter, Strikkefællesskabet, Børn og Unges Mærkesager, MOAIR kvindenetværk, Mad der Samler, Plejehjemsklovnene, Fællesskaberiet, Hjerterum, Pitstop for mennesker i krise, Hjælp til at hjælpe, Vores Havn, Toms Taxa, Sundhed som fag i folkeskolen …

Nogle sager har vokset sig store nok til at forandre en del af samfundet. Andre er forblevet små men har forandret menneskers liv. Mange er stadig i gang og gør en forskel hver dag. Andre er stoppet, men inspirerer gennem deres historier. Nye sager bliver ved med at spire frem.

For 5 år siden satte vi hverdagsaktivisterne på scenen under Rethink Activism Folkefestival, med en by i byen, 250 arrangementer og 10.000 deltagere på Sydhavnen i Aarhus.

Vi håber du har lyst til at være med til at fejre alle disse små og store øjeblikke på vores rejse. Tiden er ny, men ølkassen står der stadig. Og spørgsmålet er mere aktuelt for hver dag, der går:

Hvad ville du engagere dig i, hvis du kunne?

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *