Vi elsker mad: Et bachelorprojekt om sundhedsinterventioner gennem social innovation

Abi Ajla 1024x400

Abarna K. Chetty og Ajla Dzubur har netop afsluttet uddannelsen ”Global Nutrition & Health – Public Health & Food Policy” med topkarakter. Abi og Ajla har skrevet deres bachelorprojekt med udgangspunkt i sagen VI ELSKER MAD, som de selv er initiativtagere til. I bachelorprojektet undersøger de, hvordan man kan skabe en folkesundhedsintervention gennem social innovation med det formål at reducere madspild. Abi og Ajla håber, at projektet kan inspirere andre og skabe større bevidsthed om, hvordan vi omgås vores fødevarer.

Abi og Ajla har lært, hvor vigtigt det er bare at springe ud i projektet uden antagelser og teorier, men lytte og være åbensindet. Ajla siger: ”Det er vigtigt at tale med dem, det berører for at forstå, hvad det virkelig handler om og involvere dem i processen med at udvikle denne her folkesundhedsintervention. Når jeg tænker tilbage på uddannelsen, så havde vi altid en styrende teori – det havde vi ikke for projektet.”

”Vi ønsker at være en inspiration for andre i forhold til at værne om den gode praksis for håndtering af fødevarer – og samtidig tage ansvar for sine omgivelser. Vi fremhæver de gode eksempler ved at tildele spisesteder, der aktivt reducerer madspild VI ELSKER MAD-mærket.”

Sager der Samler er taknemmelige for den viden, vi har fået om, hvordan studerende kan gå forrest i forhold til social innovation. Stort tillykke med eksamen – det bliver spændende at følge VI ELSKER MAD fremover.

Følg linket hvis du vil læse Abarna K. Chetty og Ajla Dzuburs bachelorprojekt: WE LOVE FOOD – Bachelorprojekt

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *