Multietnisk Kulturcenter er på programmet i FOF

Afonso og Soren 1024x400

Multietnisk Kulturcenter er nu kommet så godt i gang, at de har indgået et samarbejde med FOF Aarhus og er blevet en del af FOF’s program med foredrag, musikarrangementer, temadage og arrangementer med mad. Sager der Samler og Multietnisk Kulturcenter skabte arrangementerne “Lær at lave min mad”, først med mad fra Congo og efterfølgende fra Cuba. De rummer essensen af det kulturcentret ønsker at stå for: Fællesskab, samvær og forståelse mellem mennesker med forskellig kulturel, religiøs og etnisk baggrund. Det var en god måde at komme i gang på, skabe relationer og netværk. Nu bygger Multietnisk Kulturcenter videre på disse erfaringer i FOF regi.

Initiativtageren til Multietnisk Kulturcenter, Afonso Justino Waco, forklarer Multietnisk Kulturcenter nu går ind i en ny fase: ”Sager der Samler var afgørende i første fase med opstarten og mobilisering. Uden Sager der Samler var vi ikke nået hertil. I starten vidste vi ikke hvordan vi skulle komme i gang – vi havde ikke et sted, og ingen kontakter. Sager der Samler satte det hele i gang – det er vi meget taknemmelige for. Nu går vi ind i anden fase og har fokus på selve driften.

Afonso er rigtig glad for det samarbejde Multietnisk Kulturcenter nu har med FOF. Afonso kender Søren Peter Hansen, direktør for FOF Aarhus, fra tidligere. De er begge præster, og Søren har været provst i Syddjurs hvor Afonso boede. I 2013 takkede Søren af som provst, og blev direktør for FOF i Aarhus. Afonso tog kontakt, og et samarbejde om Multietnisk Kulturcenter tog form.

Afonso uddyber: ”Samarbejdet med FOF betyder vi har fået et sted til Multietnisk Kulturcenter hvor vi har kontor og adgang til lokaler. Vi har skabt en god rytme med arrangementer. Vi holdt foredrag i januar, og det næste er sidst i februar. I februar holder vi også ”Lær at lave min mad fra Afghanistan. I marts er der afrikansk musik på programmet, og i april er der en temadag med titlen På medborgerskabsstien”

I forhold til fremtiden siger Afonso han ikke fokuserer på hvad Multietnisk Kulturcenter bliver til, men snarere hvad de kan opnå: ”Vi drømmer om en dag at skabe sammenhold mellem forskellige etniske grupper, og fjerne de kløfter der adskiller os. Vi vil samle forskellige grupper – også danskere – og planlægger at udføre forskellige aktiviteter sammen. Vi vil gøre det muligt for de forskellige etniske grupper at nå ud til så mange som muligt, så det man siger ikke kun når ud til ens egen gruppe.”

”Vores vision er det skal være muligt for en kultur at udtrykke sig, og blive set og hørt – og værdsat for den kultur man nu en gang har. Der er brug for et opgør med vores gruppe tænkning – nu er det tid til at finde ud af, hvad vi kan samles om på tværs af forskellige grupper. Vi håber på at kunne bidrage til at samfundet bliver mere homogent end det er i dag.

Lær at lave min mad finder sted næste gang den 28. februar med mad fra Afghanistan. Se mere i FOFs program.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *