Støtte til Sager der Samler i budgetforliget

Aarhus byråd besluttede med budgetforliget i sidste uge, at støtte Sager der Samler med 0,5 mio. kr. årligt “til at styrke medborgerskabet og den demokratiske deltagelse i Aarhus ved at drive en platform for borgernes egen handlekraft og hverdagsaktivisme.”

Vi er taknemmelige og ydmyge over støtten, som sætter os i stand til at udvikle og styrke platformen henover de næste år.

Den grundlæggende idé bag Sager der Samler er at gøre det lokale engagement til en drivkraft i omstillingen af samfundet. Metoden er bare at gå i gang og at bakke hinanden op i et fællesskab, hvor vi deler lokaler, mod, netværk og viden. Vi har været i gang siden 2012. Og det virker.

Her er et lille kig ind i noget af det, der er sket den sidste tid:

Social Sundhed, der bygger bro mellem sårbare borgere og sundhedssystemet og har en særlig vigtig rolle under corona, er af Danske Regioner inviteret med i Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed.

Med Hjerte for Aarhus har samlet fællesråd og borgergrupper på tværs af byen for at samarbejde med kommunen om at styrke borgerdeltagelse i byudvikling i Aarhus.

LitterGo, der beskæftiger socialt udsatte til at skabe renere miljø på byggepladser har taget hul på et projekt, der muliggør en langt større genanvendelse af byggeaffald.

Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede er ved at anlægge en fællesskabs- og biodiversitetshave bag deres vaskebutik i boligforeningsafdelingen Søvangen.

Najima, der styrker rettighederne for børn og unge, som vokser op i en dobbeltkultur har sammen med andre sager været en del af et projekt med Kulturministeriet om at styrke mod og handlekraft i folkeoplysningen.

Morgenpolitik, der styrker relationen mellem borgere og politikere gennem dialog i en god atmosfære før hvert byrådsmøde har haft besøg af Claudia Chwalisz, der er leder af OECD’s arbejde med innovativ borgerdeltagelse.

Sammen med virksomheden Lommefilm udvikler Sager der Samler og fire folkeskoler undervisningsmaterialer, der gør verdensmålene nærværende og styrker elevernes handlekraft.

Tak til Eva Borchorst Mejnertz, Mahad Yussuf og Arac Hüseyin for at stille budgetforslaget. Tak til alle forligspartier og til borgmester Jacob Bundsgaard for at bakke op.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *