Mød Morten Daus-Petersen – medstifter af Sager der Samler

Morten1024x400

Morten Daus-Petersen flyttede fra Sønderjylland til Aarhus i sin studie tid, hvor han mødte Birgitte på Handelshøjskolen. Nu er de gift, og har Joachim på 19, og Marcus på 16. Sideløbende med sit engagement i Sager der Samler er Morten selvstændig, og hjælper virksomheder med organisations- og forretningsudvikling. 

Morten er 48 år gammel. ”Det er skræmmende, for jeg føler mig som en på 28.” Om det er løbeturene, vinterbadningen eller det at han nu udlever sin drengedrøm om at spille i et band, der holder Morten skarp, er uvist. En ting er sikkert, han brænder for de projekter han engagerer sig i.

Morten har en solid karriere bag sig, med 14 år i ISS som intern HR konsulent og personaleudviklingschef og 6 år i BDO som HR-chef. For Morten er det menneskelige aspekt vigtigt. ”Det er essentielt at mennesker trives i deres job, er motiverede og udvikler sig.” Et tilfældigt møde med Paul Natorp på et fly og en drøm om at blive selvstændig er medvirkende til at Morten var med til at stifte Sager der Samler.

Innovation der skaber værdi for samfundet

”Det at kunne være med til at skabe værdi for et større fællesskab er enormt motiverende. Vi lærer konstant noget nyt efterhånden som Sager der Samler tager form. Vi går på løberen samtidig med vi ruller den ud. Det er vigtigt vi udvikler idéerne, ser visionen i et større perspektiv og ikke kun tænker kortsigtet.”

I Sager der Samler er en af Mortens roller at engagere erhvervsledere fra sit netværk. ”Udfordringen består i at få erhvervslivet til at forstå potentialet i det vi gør, og det er enormt opløftende når de fanger det. Jeg præsenterer Sager der Samler som et åbent innovationsmiljø. Det står ofte i skarp kontrast til den almindelige tilgang til innovation hvor projekter og idéer er hemmelige og ikke må deles med andre. I Sager der Samler opstår innovation i fællesskab. For os er videndeling central for at skabe værdi for samfundet.”

På længere sigt ser Morten Sager der Samler som en professionel organisation.” En organisation, der skaber afgørende nye måder at udvikle samfundet på, og har et sted med ansatte, liv, opgaver og forpligtelser. Vi skal finde balancen mellem ansatte og frivillige, så de ansatte udgør en platform der styrker virkekraften i civilsamfundet.”

En interesse for bæredygtighed

Morten brænder ikke for én bestemt sag. ”Jeg brænder for hele sagen – det at skabe det her miljø.”  Morten har en særlig interesse for bæredygtighed, madspild og affaldssortering. ”Vi har selv en kompostbeholder derhjemme, og det har været med til at halvere vores affald. Det er pinligt vi er så dårlige til at genanvende i Danmark. Det er et område, hvor man som borger selv kan gøre meget. Man behøver ikke vente på politikerne viser vejen. Men det er besværligt at sorterer alt sit affald hvis man bor i byen, der er brug for intelligente løsninger.”

Sager der Samler har mange initiativer inden for det sociale område. ”Det har været en øjenåbner for mig. Tag for eksempel ressourcemenneskene, det er en svær forandring at komme ud af et misbrug. Som samfund skal vi opdage, hvordan vi bruger den erfaring og ressource på en konstruktiv måde – og skaber fundament for at både de selv og andre kan se værdien.”

 

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *