Mød Kurt Kyed – initiativtager til Ressourcemenneskene

Kurt 1024x400

Prosa, digte, malerier, fotografier, musik og video er del af Kurt Kyed måde at udtrykker sig på, og han formår at skabe et unikt sammenspil mellem de forskellige kunstarter. Kurt har været ansat i Socialpsykiatri og Udsatte Voksne ved Aarhus Kommune i 10 år, og han bruger sine egne personlige erfaringer i sit arbejde. Kurt er uddannet billedkunstner, social pædagog og merkonom, har verdens bedste kone og er far til 6 voksne børn.

Kurt arbejder som rehab-instruktør og underviser sine kollegaer i at arbejde recovery orienteret i forhold til borgere med psykiske problemer, misbrugsproblemer og andre sociale problemer. ”Min personlige baggrund har givet mig en erfaring jeg bruger i mit arbejde. Jeg ved hvordan det er at være der, hvor man har brug for hjælp – jeg har selv været bruger, og har en baggrund i AA. Jeg har en ægte interesse i at udvide mulighederne for hjælp til mennesker, der er kommet sig efter misbrug eller psykisk sygdom.”

”Jeg er taknemmelig for den mulighed jeg har for at øve indflydelse gennem mit arbejde. Jeg søger at flytte den traditionelle tænkemåde over til en moderne recovery tilgang hvor vi inddrager brugernes egne erfaringer på en ny måde. Udgangspunktet er den enkelte borger og hans ressourcer, og vi arbejder sammen med brugeren om at komme videre i livet.”

Engageret i Social Sundhed

I sin ungdom var Kurt med i teatergruppen Solvognen. ”Vi sprang de traditionelle rammer, optrådte på gaden og ville påvirke samfundets udvikling. Sager der Samler er den nye udgave af det. Man påvirker aktivt samfundets ved at være en del af et fællesskab af engagerede mennesker – og det er fedt. Sager der Samler ligger i umiddelbar forlængelse af måden jeg tænker på både i forbindelse med mit arbejde, og som samfundsborger.”

Kurt kom i kontakt med Sager der Samler gennem sit arbejde. ”Min chef blev ringet op og spurgt om han ville være med i Social Sundhed. Han havde ikke tid, så det blev mig der tog af sted. Social Sundhed er et genialt projekt. Når mennesker får sådan en idé er det vigtigt de bliver støttet, og det afgørende er at man handler. Jeg bidrager med viden om udsatte voksne, og jeg ved hvordan man arbejder i Aarhus Kommune.” Nu hjælper Kurt med at skabe kontakt til brugerne, og han er med til at uddanne de frivillige der skal være brobyggere mellem de socialt udsatte og sundhedsvæsnet.

Her kan du læse mere om “Social Sundhed – brobyggere i sundhedsvæsnet”

Initiativtager til Ressourcemenneskene

Kurt er initiativtager til ressourcemenneskene. ”Ressourcemenneskene er inspireret af mit eget liv og mine egne erfaringer, og jeg kender mange der er kommet sig efter psykisk sygdom og misbrug. Jeg er motiveret af hvordan man i den nyere psykiatri ønsker at hjælpe folk ud på arbejdsmarkedet igen. Jeg har en dybt forankret tror på der er brug for alle mennesker. Det er et spørgsmål om hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig – mit engagement i ressourcemenneskene er mit bidrag.”

”I det store samfundsperspektiv skal arbejdsmarkedet kunne rumme de skæve eksistenser. Når erhvervslivet gentagende gange påpeger at de offentlige udgifter er for store, så må erhvervslivet tage ansvar for at gøre det nemmere for folk at forsørge sig selv. Alle har noget at bidrage med, og erhvervslivet må blive så fleksibelt at alle kan komme til at bidrage. Vi må være innovative, for der er lang vej fra det arbejdsmarked vi har nu, til det arbejdsmarked vi har brug for.”

For Kurt er visionen med Ressourcemenneskerne: ”At nogen psykiatribrugere får en ah-ha oplevelse af, at det de kan, faktisk kan bruges. Og at erhvervslivet samtidig får øjnene op for, der er nogle mennesker med ressourcer, de kan bruge. Vi skal kigge efter de uudnyttede ressourcer, og med det som udgangspunkt skabe innovation og iværksætteri.”

Her kan du læse mere om “Ressourcemenneskene”

Klar til at udgive sit livs største værk

De sidste fem år har Kurt arbejdet på det største værk i sit liv. ”Det er en selvbiografisk bog om konsekvenserne ved at være incestoffer gennem hele mit liv, og hovedvægten ligger på mit arbejde med at opbygge et godt liv.” Værket er meget mere end en bog i traditionel forstand: ”Det er den først bog om en mand, der er blevet seksuelt misbrugt af sin mor, og det er en helt ny type værk. Havde jeg skrevet bogen i et lineært sprog og håbet læseren ville forstå det, så havde jeg været ude i et umuligt ærinde.  Værket er et samspil mellem tekst, dige, billeder, musik og film som man kan gå ind og ud af, og få det gentaget, der lige er beskrevet.” Ingen tvivl om det i mere end én forstand er et banebrydende værk Kurt er klar til at udgive, både som e-bog og på tryk.

Kurt vil udbrede sin viden gennem en foredragsrække. ”Jeg vil holde foredrag for helt almindelige mennesker, og sammen med min terapeut vil jeg målrettede foredrag til relevante uddannelser. Jeg er ikke ude på at gøre det til en stor forretning, jeg håber jeg kan formidle mine erfaringer og opnå erkendelse.”

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *