Film, maleri og installation i Sager der Samler

I denne weekend udstillede tre kunstnere deres værker hos Sager der Samler. De handlede alle på hver deres måde om de temaer, vi beskæftiger os med og skabte vedkommende dialoger om genanvendelse af vores ting, om børn der lever med vold i hjemmet og om at følge sit brændende hjerte og gøre det, der er nødvendigt.

Udstillingen var en del af arrangementet Åbne Døre, hvor en stor del af byens udøvende kunstnere inviterer interesserede ind i deres værksteder.

Filmen “Et liv”

Stine Ilona Ejlertsen viste idéen til og baggrunden for sin film “Et liv”. Den fortæller historien om, hvordan det er at leve som barn i en familie med vold. Filmen fortælles fra barnets perspektiv og alt opleves fra en meters højde. Baggrunden er, at der hvert år er 2.000 børn, der søger tilflugt på et krisecenter – og filmen stiller spørgsmålet: Hvor mange er der så vi ikke ved noget om?

Filmen skal finansieres gennem crowdfunding, hvor der via Internet samles penge ind gennem mange små private donationer.

Se bloggen og støt filmen

Lejrbålet

Anna Margrethe Andersen og Sanne Søgaard Kaltoft viste installationen “Lejrbålet”, der er skabt af gamle, dekorerede træstubbe omkring et kunstigt bål. Lejrbålet inviterer til gode samtaler og nærvær – og inspirerer til at bruge tingene omkring os på nye måder.

Anna Margrethe og Sanne udstillede desuden lamper, der er fremstillet af brugte mælkekartoner.

Se lejrbålet og andre værker af Anna Margrethe og Sanne

Fuglen med det brændende hjerte

Kristin Birkeland udstillede maleriet “Fuglen med det brennende hjertet” som det centrale maleri i forbindelse med Åbne Døre. Så det hang sammen med andre kunsteres værker på Godsbanen. Billedet handler om ikke at være i tvivl. Fuglen overvinder sin egen frygt, følger sit hjerte og flyver derhen, hvor det er nødvendig.

Hos Sager der Samler udstillede Kristin en række andre malerier, der alle har en spirituel dimension, masser af fortællinger og lag på lag med læring og fabuleringer. Og så har de det tilfælles, at de vækker beskueren til at møde op i livet og tage imod alt, hvad det rummer.

Se billeder af Kristin Birkeland

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *