Mød Camilla – frivillig og optaget af social innovation

Camilla Kaspersen 1024x400

Camilla Kaspersen læser Entrepreneurship på Teko Design and Business ved VIA University College. Camilla er 23 år, og har været i praktik hos Sager der Samler. Nu er hun frivillig og har skrevet bachelorprojekt om Hjerterum.

Praktik hos Sager der Samler

Camillas relation til Sager der Samler startede med at tip fra en medstuderende; ”Jeg skulle finde en praktikplads, og ville gerne lære mere om social innovation. En af mine medstuderende henviste mig til Sager der Samler, han mente det lige måtte være noget for mig. Jeg kendte ikke Sager der Samler på forhånd, men stedet og organisationen tiltale mig umiddelbart. Jeg interesserer mig for social innovation, og det er der virkelig fokus på her.”

I forbindelse med sin praktik fik Camilla en mentor. ”Jeg havde Per Pedersen som mentor, og det var rigtig fedt. Det var godt med en at sparre med, en der vejleder og kommer med gode indspark. Jeg mangler struktur, og Per hjalp mig rigtig meget på det område. Det gav mig større ro og bedre overblik.”

Camilla skrev sin praktikopgave om motivation af frivillige. ”Jeg skrev om hvorvidt den måde man leder frivillige på kan overføres til erhvervslivet. Det kan den, men det ligger ikke i vores kultur og måde at arbejde på.”

Nu er Camilla aktiv i Hjerterum

”Sager der Samler er et dejligt åbent sted at komme. Et sted hvor idéer ikke blot er ideer. Idéerne bliver omsat til handling. De har et utroligt stort netværk, og der er altid god opbakning til de forskellige initiativer og ideer. De arbejder meget tværfagligt, og de får tingene gjort. Jeg har ikke tidligere været frivillig, og pludselig var jeg aktiv medborger i Aarhus og med til at starte noget nyt op. Jeg var med til at starte ‘Vi elsker mad’ op, og nu er jeg aktiv i ‘Hjerterum’”

Spørger man Camilla om hun fortsat vil være aktiv i Sager der Samler, når hun har afleveret sin bacheloropgave om Hjerterum, så er hun ikke i tvivl. ”Sager der Samler er blevet en del af mig. Jeg vil fortsætte som frivillig, men det frivillige arbejde skal være relevant for mig. Jeg vil ikke bare være frivillig for at være frivillig, der skal være en mening med det. Jeg vil gerne lære mere om social innovation, og der er Sager der Samler en oplagt arena.”

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *