Studietur for Sundhed og Omsorg: Velfærd skal udvikles sammen med borgerne

I april tog ledelses- og tillidsrepræsentanter fra Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune på inspirationstur til England. Formålet var at undersøge, hvordan en den kommunale organisation kan organisere velfærd sammen med borgerne – og ikke til dem. Sager der Samler sammensatte programmet, der benyttede sig af vores netværk i London og Portsmouth.

Gruppen besøgte blandt andet tænketanken NESTA, Holy Cross Centre Trust, Lambeth Living Well i London, St, Cuthbert’s Church, The You Trust og Cathedral Innovation Center i Portsmouth og Care4Care på Isle of Whight.

“Vi tog af sted for at se, hvordan frivillige og forskellige velgørenhedsorganisationer arbejder for at løse nogle af de opgaver, som vi herhjemme – indtil videre – ser som en opgave, der skal løses af det offentlige,” fortæller tillidsrepræsentant Britha Lund Sørensen. “I England arbejder de med ryggen op mod muren. Og det, vi skal diskutere, er, hvordan vi kommer i gang med at lave partnerskaber mellem os selv, de frivillige og organisationerne inden vi selv er helt klædt af.”

Tillidsrepræsentant Kirsten Blåbjerg Pedersens refleksion over besøget hos tænketanken NESTA var: “Det mest interessante var deres tilgang til opgaveløsning. Vi sparer ikke ved at gøre mindre af det, vi allerede gør. Vi sparer ved at gøre noget anderledes. Og forandringer skal starte lokalt, i det små og spredes gennem netværk.”

Læs mere om turen her (PDF)

 

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *