Socialministeriet bakker op om Sager der Samler

Socialministeriet

Social- og Indenrigsministeriet har valgt at støtte Sager der Samlers arbejde de næste tre år. Vi kommer til at sætte særligt fokus på at styrke udsatte medborgeres hverdagsaktivisme. Og vi gør det i tæt samspil med alle involverede. Selvfølgelig de udsatte selv, naboer, virksomheder, kirker, organisationer, uddannelser og kommunale indsatser i vores lokalområde.

Støtten er økonomisk, men den består også i et værdifuldt samarbejde med andre nyskabende initiativer og Socialstyrelsen om udvikling af ny viden.

En stor gevinst ved projektet er desuden de mange partnerskaber, det bygger på.

Aarhus Kommune er med som partner og partnerskabet handler både om at gøre en forskel for konkrete mennesker og om at skabe nye tilgange. “Det er en hel ny måde at arbejde på i samspillet mellem frivillige og kommune,” siger rådmand Thomas Medom. “At være socialt udsat betyder jo ikke, at man ikke har ideer, håb og drømme, men det kan være svært at finde ressourcer til at aktivere dem. Samarbejdet er et rum, hvor dette bliver muligt på en værdig og aktiverende måde.”

Derudover har vi en lang række samarbejdspartnere i lokalsamfundet. De har været med fra starten af processen med at udforme ansøgningen til Socialministeriet. Det er for eksempel Vestergadeforeningen, Aarhus Produktionsskole, Aarhus Katedralskole, Center for Byens Anvendelse og VIA University College.

De øvrige partnere i projektet er INSP! i Roskilde og Fonden Vimby i Hjortshøj uden for Aarhus.

Der er masser af handlekraft i byen og masser af mennesker, der bare går i gang, når de oplever et problem eller har en drøm om en bedre verden. Udsatte borgere oplever tit særlige udfordringer og har ofte nogle overraskende idéer, som fornyer vores samfund. Men de har også brug for et godt fællesskab og et netværk, der kan hjælpe dem på vej.

Ud over at flere udsatte borgere deltager i frivillige fællesskaber er målet med projektet at få erfaringer med, hvordan kommune og lokalsamfund kan samarbejde om at bakke op om udsatte borgeres initiativer. Derudover er det målet, at projektet resulterer i nye løsninger på sociale udfordringer og værdifuld viden, der kan deles med resten af landet.

Vi glæder os til at skabe en stærk alliance.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *