Sammen om medborgerskab: Det handler om at være med og have en stemme

I august var beboerne fra bostederne i Syd/Vest med i DHL Stafetten. Nu tager de sammen med Sager der Samler fat på at arrangere middage om medborgerskab. Ideen opstod i forbindelse med at Aarhus Kommune inviterede alle borgere, til middag med borgmesteren, hvor aktivt medborgerskab var til debat.

Pia Stabell Hjort og Anne Marie Justensen tog derfor på besøg i bofællesskaberne med invitationen og der var stor interesse for at deltage, 38 beboere mødte op til arrangementet.

For os handler både DHL Stafetten og middagene om at alle kan være aktive medborgere og give deres bud på og bidrag til fællesskabet – også selvom man har et handicap.

I første omgang er der planlagt to middage. Den første 27. oktober og den anden 13. november. Idéen er, at samtalerne under middagen skal bruges til at give Medborgerskabsudvalget input til den første medborgerskabspolitik i Aarhus.

“Vi fik med Stafetten vist at vi både kan og vil deltage i fællesskabet i vores by og at vi har noget at bidrage med, siger Pia Stabell Hjort. ”Vi fik set ressourcer hos hinanden, vi ikke anede vi havde og vi fik flyttet fokus fra handicap til mangfoldighed og fællesskab. Både hos os selv, de frivillige og hos sponsorerne.”

I forbindelse med DHL Stafetten deltog 60 mennesker med udviklingshæmning på lige fod med alle andre. Det var en rigtig god oplevelse for alle og mange følte det som en personlig sejr at være med i en stor idrætsbegivenhed sammen med titusindvis af aarhusianere.

”Det er helt naturligt at følge op på den gode oplevelse med DHL Stafetten”, siger Mette Sørensen. ”Det hele udspringer jo af, at vi ville bruge kommunalvalget i efteråret som en anledning til at tale om, hvordan mennesker med udviklingshæmning kan få en tydeligere stemme. Her kom det frem at beboerne drømte om at deltage på lige fod med alle andre i de arrangementer, der er i vores by. Og nu kan vi mødes og give input til medborgerskabspolitikken.”

Beboerne fra Bofællesskaberne tager nu sammen med Pia Stabell Hjort på visit i Borgmesterens Afdeling og får de praktiske ting på plads. Derefter går de i gang med at invitere sponsorerne fra Sammen om DHL Stafetten og embedsmænd fra kommunen til middag. Vi glæder os.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *