En virksomhed med rødder i civilsamfundet

Da vi startede Sager der Samler for to et halvt år siden stiftede vi en frivillig forening. I vedtægterne skrev vi, at målet var at skabe en socialøkonomisk virksomhed. I forbindelse med årsmødet den 9. marts uge slog vores kasserer Morten Daus-Petersen fast, at nu er Sager der Samler en rigtig virksomhed med rødder i civilsamfundet: Vi tjener vores egne penge, betaler husleje, har tre fastansatte og har opbygget en passende egenkapital.

Det har været en spændende rejse. Vi opgav at regne ud, hvad Sager der Samlers forretningsmodel skulle være. I stedet sagde vi lidt kækt: ”Betragt det som en overskudshandling”, mistede fodfæstet og landede i vores aktive medborgerskab. Nu er vi blevet en virksomhed, der i sin kerne fungerer som et sammenskudsgilde og skaber omsætning gennem dialog, mobilisering, videndeling og kompetenceudvikling.

I løbet af 2014 ændrede Sager der Samler status fra ”frivillig forening” til ”erhvervsdrivende forening med et almennyttigt formål”. Det vil sige, at vi stadig fungerer som en demokratisk forening med medlemmer, generalforsamling og bestyrelse. Men vi er også en virksomhed med moms, lønsystemer og fakturaer.

Regnskabet viste en omsætning på 925.000 kr. og et overskud på 61.000 kr. Sager der Samlers økonomi er sund. Vi har dog en vigtig opgave i at skabe en økonomi, der svarer til vores høje aktivitetsniveau og giver mulighed for stabile lønudbetalinger.

Vi satser på at 2015 bliver året, hvor vi kan udvikle nye partnerskaber, der kan være med til give styrke til det, vi er bedst til: At skabe fornyelse nedefra og samarbejde på tværs ved at bakke op om mennesker, der tager sagen i egen hånd.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *