Fra tøven til grøn handling – workshop på Sustain Festival Aarhus

Sustain workshop 1024-400

Fredag den 16. maj holdt Sager der Samler en workshop på Sustain Festival Aarhus, hvor vi gik fra tøven til grøn handling. Vi havde fokus på bæredygtighed i bred forstand og gennem inspirerende dialoger fik vi blik for forskellige perspektiver. 

Vi var omkring mange forskellige temaer, og her er nogle af dem:

  • Hvordan reducerer vi kompleksitet og gør det nemt at handle bæredygtigt?
  • Hvordan får vi flere til at handle bæredygtigt?
  • Hvordan kommunikerer vi bæredygtighed på en nærværende og vedkommende måde?
  • Bæredygtighed behøver ikke være løftede pegefingre – det er også livsglæde, fællesskab og nye muligheder.
  • Bæredygtighed er meget mere end miljø og klima – det er også socialt og økonomisk.
  • Hvordan skaber vi flere grønne haver og dyrker lokalt?
  • Hvordan reducerer vi mængden af skrald?
  • Hvor finder man bæredygtigt tøj i Aarhus?
  • Rethink Sustainable Society 2017 – et fælles kulturby 2017 projekt.

Det engagement og den entusiasme alle mødte op med var utrolig inspirerede – og vi skabte fire nye bæredygtige initiativer, som vi nu arbejder videre med i fællesskab.

1. Mindre skrald i byen:

Ambitionen er gaderne i Aarhus skal være renere. Vi vil blive klogere på hvad der ligger bag problematikken og udforske, hvad der skal til for at minimere mængden af skrald i gaderne. Første skridt er at invitere Affald Varme til kaffe og dialog.

Dem der er med:
Ajla Dzubur, Vibeke Munk, Anne-Sofie Petersen, Helle Christoffersen og Tommy Tuborg er med på distancen fra København.

2. Konkret og håndgribelig bæredygtighed:

Målet er at gøre bæredygtighed nærværende og håndgribeligt, så det bliver let at handle bæredygtigt i hverdagen. Bæredygtighed er så komplekst at det er svært at håndtere. Det er vanskeligt at gennemskue hvordan man træffer de mest bæredygtige valg for eksempel når man handler ind. Vi drømmer om, at det på sigt bliver nemt og selvfølgeligt for alle at tage bæredygtige valg. Næste skridt er at mødes til idéudvikling hos Sager der Samler torsdag d. 12. juni kl. 17.30.

Dem der er med:
Stine Kristensen, Anna Johannessen, Lasse Skjalm, Marie Bisgaard, Jakob Worm, Sara Mønster Frost, Julie Egesberg Jorsal og Mette Sørensen.

3. Dele bæredygtige udfordringer:

Udvikling starter med en udfordring. Vi vil blive klogere på, hvilke konkrete, oplevede behov der findes hos mennesker i Aarhus i forhold til bæredygtighed. Og vi vil både se på almindelige menneskers behov og virksomheders behov. Det kan f.eks. være helt jordnære og banale ting som Sager der Samler, der skal have fundet ud af, hvordan der kan laves en god og praktisk ordning for sortering og bortskaffelse af affald i forbindelse med deres lejemål i Vesterport. Eller det kan være Brandbjerg Højskole, der gerne vil lære, hvordan investeringer i bæredygtighed kan føre til besparelser der i en akkumulativ proces kan finansiere en energirenovering af hele skolen. Næste skridt består i at Birgitte og Sussi kalder sammen til møde hos Sager der Samler.

Dem der er med:
Benjamin Christensen, Sussi Bianco, Birgitte Helbæk Marcussen, Paul Natorp og Britta Edelberg.

4. Operation Sol-Vogn:

Visionen er at skabe en elektrisk kørestol hvor batteriet lader op med solceller, der er monteret på kørestolen. Og det giver langt større frihed når man ikke skal hjem til sig selv for at kunne lade batteriet på kørestolen op. Næste skridt er at mødes hos Sager der Samler torsdag d. 29. maj. Planen er at kontakte Mr. Hiramath (indisk ingeniør der arbejder med innovation og udviklingsprojekter) samt at få virksomheder med.

Dem der er med:
Louis Sylvester, Rasmus Rødby Kristiansen, Kresten Mouritzen og Kristin Birkeland.

Se billeder fra workshoppen “Fra tøven til grøn handling”

Se ark med de problemer, vi vil tage fat i, og idéer til handling

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *