Masterclass i demokratisk værtsskab i Aarhus og Roskilde

Demokratisk værtsskab

Nye datoer for masterclass i demokratisk værtskab:

I Aarhus den 24. – 25. juni 2024 hos Sager der Samler
I Roskilde den 11. – 12. september 2024 hos Byens Hus

Læs mere her: Giv nøglerne! Masterclass i demokratisk værtskab

Danskernes demokratiske engagement er under forandring. Og det stiller nye krav til alle os, der arbejder med styrke deltagelse, samtale og handlekraft lokalt. Den ny virkelighed kalder på en ny form for demokratisk værtsskab, der møder borgere i øjenhøjde – i deres egen hverdag, hvor de ikke skal spørge om lov.

Vi har i mere end 10 år arbejdet med at støtte handlekraft og deltagelse i demokratiet med udgangspunkt i vores egen hverdag. Nu har vi inviteret Andreas Lloyd med på holdet. Han har som medstifter af samfundslaboratoriet Borgerlyst og medstifter af foreningen Medborgerne en tilsvarende lang erfaring. Denne erfaring vil vi nu dele gennem en helt ny masterclass.

I Sager der Samler har vi har lært, at det demokratiske værtsskab starter med at give folk nøglerne, så de selv kan tage ejerskab og finde sammen om de sager, der betyder noget for dem i deres eget liv. I denne masterclass åbner vi værktøjskassen og deler vores metoder og erfaringer, så deltagerne lærer at  gøre det samme.

Masterclassen henvender sig til alle, der gennem deres arbejde understøtter engagement, deltagelse og samskabelse. Det kan være på et bibliotek, i en kommunal forvaltning, på et frivilligcenter, i en forening eller en civilsamfundsorganisation.

Deltagerne på masterclassen vil lære at støtte fællesskaber og skabe kultur for gensidig opbakning. De vil lære at forstå mekanismerne, der skaber lokal forandring og skalerer initiativer, så man ved, hvornår man skal skubbe på – og hvornår man bare skal lade gro. Vi vil naturligvis også hjælpe deltagerne til at tilpasse metoderne til deres lokale organisation og nabolag.

Vi har gennem alle årene lært, at man skal være klar til at give folk nøglerne og lade dem selv tage initiativet. Derfor hedder denne masterclass i demokrastisk værtsskab “Giv nøglerne!”. I første omgang udbydes den i Aarhus hos Sager der Samler og i Roskilde i Byens Hus.

Hvis du har spørgsmål eller vil tilmelde dig, så skriv til Paul Natorp på paul@sagerdersamler.dk

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *