Social Sundhed modtog Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris 2022

Lørdag aften var historisk på mange måder. Direkte på DR1 satte Social Sundhed en milepæl i sin organisation sammen med resten af Danmark. Knap 10 år efter Social Sundhed voksede frem som en græsrod stod direktør Kristina Louise Bliksted, borgerrepræsentant Anja Budde, Trine Høj og Anders Spanggård på scenen sammen med Deres Kongelige Højheder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary og modtog Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris.

I pressemeddelelsen fra Bikubenfonden, som har indstiftet Kronprinsparrets Priser, står der: “Organisationen Social Sundhed modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for deres arbejde med at styrke evnen til at tage hånd om egen sundhed hos mennesker i udsatte livssituationer og samtidig uddanne fremtidens sundhedspersonale.”

Det rørte os alle, da Kronprinsessen satte ord på hvorfor vi er dette års modtager af prisen: “Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris går til Social Sundhed for at skabe forandring, der starter ved de unge nyuddannede, og som spreder sig til sundhedsvæsenet og for at vise en tilgang, der kan tjene som inspiration, i andre dele af vores samfund”

Da Kristina Louise Bliksted og Helle Bay gik i gang i 2013, sagde de: “Hvis vi ikke kan forandre systemet, må vi forandre os selv.” Nu er Social Sundhed vokset til en landsdækkende organisation med 200 frivillige brobyggere og 12 ansatte. I 2021 ledsagede brobyggerne ca. 1.500 sårbare og udsatte mennesker til deres aftaler i sundhedsvæsnet. De gør en forskel for den enkelte og lærer, hvordan de selv som kommende medarbejdere i sundhedsvæsnet kan være med til at reducere ulighed.

Vi er stolte og glade over den fortjente anerkendelse af Social Sundheds arbejde og visioner.

Anja Buddes er borgerrepræsentant i bestyrelsen for Social Sundhed. Se og hør hendes tale ved prisoverrækkelsen:

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *