Mød Julie Egesberg Jorsal – antropolog og praktikant hos Sager der Samler

Julie1024x400

Julie Egesberg Jorsal er 24 år og opvokset i Thisted. Efter et år på Egmont Højskole, flyttede hun til Aarhus for at studere Antropologi. Julie valgte antropologi på grund af fagets holistiske tilgang, der anskuer mennesket ud fra flere forskellige vinkler på samme tid. Nu er hun praktikant hos Sager der Samler, hvor hun blandt andet er aktiv i Ressourcemenneskene.

Julie hørte om Sager der Samler i efteråret igennem studieveninden Astrid, der var i praktik på det tidspunkt. ”Det lød som et meget livligt sted, hvor der skete en masse spændende ting. Så jeg var hernede i december og var med til en workshop omkring kreativitet i procesudvikling som Paul og Kristin holdte. Og bagefter smed jeg så en ansøgning.”

En af Julies motivationer for at søge i praktik hos Sager der Samler var en interesse for, hvad der engagerer mennesker. ”Jeg synes, fortællingen om, hvordan man indgår i et fællesskab, og hvorfor man netop vælger at indgå her, er interessant. Det er spændende, den måde, Sager der Samler prøver på at fortælle deres historie på en måde, hvor folk kan se sig selv være en aktiv del af det.”

Fællesskabet som et vigtigt omdrejningspunkt

For Julie spiller de sociale relationer og fællesskaber med andre mennesker en stor rolle. Hun har derfor valgt at bo i kollektiv sammen med syv andre. ”Vi spiser mad sammen hver aften, og skiftes så til at lave maden. Så holder vi fester, hvor vi inviterer venner. Vi tager på kanotur og sommerhustur. Det er dejligt at dele hverdagen med nogen.”

Julie ser også fællesskabet som en bærende faktor hos Sager der Samler. ”Jeg synes, Sager der Samler er et fedt sted. Man er med til at udvikle det samfund, man er del af, i fællesskab. Det er vigtigt, at man ikke bare stiller sig utilfreds med noget, men bruger den frustration, man har, konstruktivt til at ændre ting – og det er Sager der Samler en god ramme for. Jeg synes også, det er rigtigt vigtigt, at man ikke bare giver færdige løsninger, men at man i stedet for prøver at finde dem i samarbejde med de mennesker, det handler om.”

Aktiv i Ressourcemenneskene

I sin praktik hos Sager der Samler har Julie valgt blandt andet at engagere sig i Ressourcemenneskene. Her har hun sammen med en anden antropologisk praktikant, Anne, lavet en antropologisk undersøgelse. I undersøgelsen interviewede Julie og Anne HR-professionelle og mennesker, der har været ude for en livskrise, såsom stress eller misbrug. ”Vi ville finde ud af, hvorvidt HR-folk og ”ressourcemenneskene”, som vi kalder dem, har et fælles grundlag. Vi undersøgte, hvad forstår begge parter, når man snakker om en livskrise, og hvad forstår folk ved et begreb som kompetencer.”

Julie håber på, at Ressourcemenneskene kan være med til at udvikle den måde, arbejdsmarkedet ser ud. ”Vi har nogle på nogle områder lidt syge forestillinger om, hvad et arbejde skal være, og hvad man skal kunne klare på et arbejde. Der bliver ikke lavet jobs til mennesker, men mennesker til jobs. Der er for meget fokus på rammerne, men man tænker mindre på de folk, der skal passe ind i dem.”

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *