Jeg bringer min faglighed i spil på nye måder

Interview med Pernille Bøttcher, der har engageret sig som frivillig i Sager der Samler. Pernille er kunsthistoriker, 33 år og bor i Aarhus med sin mand og sine to børn.

Hvorfor har du valgt at være frivillig her?

Jeg er et sted i mit arbejdsliv, hvor jeg har tid til at arbejde frivilligt og hvor det passer mig rigtigt godt fordi jeg gerne vil udvikle nye måder at bringe min faglighed i spil på. Jeg er kunsthistoriker og har mest bevæget mig indenfor kunst og kultur. I det seneste år har jeg åbnet mere op.

I Sager der Samler får jeg mulighed for at arbejde sammen med andre fagligheder, der hjælper mig til at udvikle nye sider af min egen. Det er især den stærke procesfaglighed, der inspirerer mig og den videndeling, der sker på tværs.

Sager der Samler bygger på nogle meget stærke personer. Så selv når der foregår en kaffesnak med folk, der kommer forbi, er der altid noget at blive inspireret af eller noget nyt man kan snuse til.

Hvordan er det at være i Sager der Samler?

Det er et meget åbent sted. Jeg kan mærke på den måde folk kommer her på – de er meget velkomne til at byde ind. Og det gør mange med stor åbenhed. Der er en meget givende og delende kultur. Jeg tror også, at det er i kraft af, at mange byder ind med frivillig arbejdskraft, så man kan mærke at folk gerne vil stedet, når de er her.

Hvad giver det dig?

Det er væsentligt, at jeg indgår i en sammenhæng, hvor det ikke handler om min faglighed i en snæver forstand. Lige meget hvilken faglighed man har, så får man noget med. Det handler om proces og innovationstænkning – og der er også noget alment menneskeligt i det.

Det er et sted, hvor alle bliver budt ind i forhold til de personlige kompetencer de har. Der bliver lagt vægt på, at alle mennesker har noget at byde ind med. Det jeg egentlig vil sige med det er, at den arena der åbnes op for med Sager der Samler er en, hvor vi tror på, at vi alle kan være med til at flytte noget. Og det at se det potentiale betyder, at der faktisk bliver flyttet noget, når vi mødes. Og at vi ikke bare sidder og snakker.

Og så møder jeg mange nye spændende mennesker og indgår i et nyt fællesskab.

Hvordan kommer du i spil?

Det er på forskellige måder. Om det så er i værkstedssammenhæng, hvor vi er i proces omkring for eksempel bæredygtighed. Da blev vi nærmest coachet i at flytte en sag og vi var aktive i selv at byde ind i forhold til idéudvikling og indgå i en gruppedynamik. Jeg er helt konkret med til at udvikle idéen med Cirkus Mærkbar, der er et bud på, hvordan vi kan skabe et sted, hvor familier og børn kan lære om bæredygtighed ved at mærke det og opleve det.

Nu har jeg jo to opgaver, hvor den anden er mere i forhold til drift. Her kommer jeg i spil med mine analytiske evner og min faglighed. Lige nu sidder jeg for eksempel og arbejder med åbenhed. Jeg ser på, hvordan vi kan gøre vores kommunikation på hjemmesiden mere åben, så folk oplever, at det er et sted man kan møde op og være med.

Ville du anbefale andre at komme her?

Ja, det ville jeg helt sikkert. Men man skal ikke komme her for at ville opnå noget bestemt. Man kommer med engagement og drive – og så dukker mulighederne op. Hvis man gerne vil have nye perspektiver på sin faglighed eller det man går og arbejder med. Så kan man næsten være helt sikker på at få noget sparring og noget nyt input gennem videndeling og gennem de processer, vi arbejder med på værkstedsdagene.

Hvad drømmer du om, at det kan give dig på den længere bane?

Jeg kan allerede mærke nu, at det giver mig nogle værktøjer til at gå anderledes til min faglighed omkring kunst og kultur. Og jeg fornemmer, at det er nogle værktøjer jeg skal bringe i spil. Hvordan præcis det skal ske, lader jeg stå åbent nu.

Hvad drømmer du om for Sager der Samler?

Jeg drømmer om, at der vil blive en voksende frivillig skare, som engagerer sig og er med til at realisere nogle af visionerne for de sager, vi gerne vil flytte. Om det skal være igennem en bevægelse, der tager form og skaber ringe ud i Aarhus eller det skal være endnu bredere, ved jeg ikke.

På vegne af Sager der Samler og samfundet omkring håber jeg, at endnu flere opdager potentialet i frivillighed og en bottom up tilgang, hvor man kommer ind med sit engagement og kan være med til at flytte noget. At det er nogle ressourcer, som kan være med til at forandre samfundet. Og at det gerne må bringe nogle synergier videre ud.

Og så drømmer jeg om, at vi bliver nogle ambassadører, der bringer denne tilgang videre med ud i samfundet.

Hvis du vil være frivillig i Sager der Samler, så kontakt Paul Natorp (paul@sagerdersamler.dk) eller læs mere her.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *