Grøn træffetid starter igen hver tirsdag

Center for Byens Anvendelse har holdt Grøn træffetid hos Sager der Samler en time hver uge hele efteråret. Det er der kommet en lang række projekter ud af, hvor borgere virkeliggør deres gode idéer i byens rum. Nu starter træffetiden igen, og fra tirsdag den 28. april er Mikkel Eskesen eller en af hans kolleger på plads hver tirsdag fra kl. 15 til 16.

”Det var et forsøg, hvor vi ville møde mennesker i et andet forum,” fortæller Mikkel, der er leder for teamet bag projektet.

”Vi arbejder med udfordringen i, at nå ud til borgerne, og få borgerne til at engagere sig i projekter og udleve drømme – i egne og i byens interesse. Vi vil åbne butikken og komme ud til folk. Og være lyttende i forhold til både idéer og frustrationer. Og vi har fået meget ud af det indtil nu,” siger han. ”Der sker noget særligt, når vi mødes i mellemrummet. Her kommer vi i øjenhøjde.”

For eksempel er der ’Vores Rum’, hvor en gruppe borgere med Jens De st. Cyer-Sørensen i spidsen har sat sig for at skabe et mødested, hvor forældre fra gaden kan være sammen med deres børn. Nøgleordene er tillid, tryghed og værdighed. Det kunne være en legeplads, en bålplads, en have eller noget helt andet. Center for Byens Anvendelse hjælper med at finde et egnet sted og skabe kontakt til de rette mennesker, der kan være med til at bane vejen. Læs mere om Vores Rum

Et andet eksempel finder vi i Jægergårdsgade. Her er Danish Management Group, der blandt andet står bag Kähler, i gang med en byrumsfornyelse med et grønt område, som bliver trukket ’gennem’ en ejendom og ind i en offentlig tilgængelig bypark. Mikkel og hans folk hjælper med at samle de rigtige folk, der kan skabe afklaring omkring projektets muligheder.

Det er også blevet til et samarbejde med Ø-Haven på Aarhus Ø, hvor Center for Byens Anvendelse har hjulpet med at gøre projektet større. ”Her har vi givet noget økonomisk støtte, og blevet en samarbejdspartner i projektet” fortæller Mikkel ”Det er som regel ikke det, der skal til. Men her passer projektet virkelig godt sammen med visionen for Smag på Aarhus, som netop er startet op.” Besøg Ø-Havens Facebookside eller besøg Smag på Aarhus’ Facebookside

Og der er flere eksempler endnu.

I forbindelse med etableringen af Fælleshaven, Greenshare, ved Stakladen er Mikkel og hans team med. Her kan danske og internationale borgere i Aarhus møde hinanden og indgå i et fællesskab omkring havebrug. Igen var der en ildsjæl, som fik en idé og mobiliserede de mennesker, der er med. Center for Byens Anvendelse bakkede op ved bland andet at finde et egnet areal og lave tegninger. Besøg Greenshares Facebookside

Der er også en rigtig fin historie omkring hundegården ved Sankt Nikolaus kilden. Gennem et projekt, der skal gøre noget ved ensomhed blandt ældre blev teamet introduceret for en hundelufter, som var god til at komme i kontakt med enlige hundeejere på Frederiksbjerg. Han fortalte, at mange ønskede sig et sted, hvor hundene kan løbe frit. Og så fandt teamet, i samarbejde med deres kollegaer i Center for Byens Anvendelse, et godt sted og satte et hegn op. ”Her er i den grad tale om Liveability for både mennesker og dyr”. Griner Mikkel.

”Vi har desuden været med til at skabe et nyt netværk mellem alle de grønne projekter i byen,” fortæller Mikkel. Det sker gennem Facebookgruppen Den Grønne Gren, hvor der nu er omkring 40 medlemmer, som deler inspiration, viden, invitationer, planter, redskaber og meget mere – og der er plads til endnu flere. Se Facebookgruppen “Den Grønne Gren”

”Vores ønske fremover er at snakke med endnu flere, som har noget på hjerte, og som vil engagere sig i fællesskabet,” siger Mikkel. ”Vi vil også stille krav, da vi mener man fint kan stille krav til hinanden i en ligeværdig proces,” fortsætter han og tilføjer med et smil – ”med masser af respekt og kærlighed – naturligvis.”

Share:

Kommentarer ( 2 )

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *