Ren Havn i år
I juni sidste år brugte 40 dykkere, roere og sejlere fra søsportsklubberne i Aarhus Lystbådehavn en dag på at rense havnen. Havnens erhvervsdrivende bidrog med forplejning og hjælpemidler. Udbyttet var en renere havn, en god oplevelse og nye bånd mellem aktive brugere af lystbådehavnen. Vi gentager det i år. Den 9. juni gør vi igen Ren Havn.
Styrken ved initiativet er, at når vi bruger en dag på at rense havnen sammen får vi omsorg for hinanden og for stedet. Det kan vi bruge til at samle flere af de mennesker, foreninger og virksomheder, der for tiden lægger energi og penge i at udvikle og bruge de områder i byen, hvor land møder vand.
Der er mange ting i gang – både stort og småt, f.eks.:
Den Blå Rambla vil skabe et sammenhængende rekreativt område i mødet mellem by og vand fra Aarslev Engsø til åens udløb og langs kysten nord og syd for byen. Projektet har netop fået tilsagn om støtte fra Aarhus Kommune, Kulturministeriet og Nordea Fonden.
Bassin 7 skal udvikles til at skabe byliv på havnen. Et stærkt konsortium med førende arkitekter skal være med til at realisere det.
Dokk1 rummer det nye multimediehus med tilhørende havnepladser og har søsat initiativer til at skabe liv i området mens byggeriet bliver klart.
Et nyt sejlsportscenter, der støttes af A.P. Møllers Fond til almene formål, skal stå færdigt i 2016 og har som ambition at gøre Aarhus til en sejlsportsby i verdensklasse.
Kunstprojektet Wunderland planlægger sanselige opdagelsesrejser på havnen.
En mangfoldigt flok af mennesker fra Aarhus Sejlklub, Aarhus Studenter Roklub, Aarhus Kano og Kajakklub, Aarhus Roklub, Den Blå Rambla og Pier1, kunstprojektet Wunderland og Sager der Samler er klar til at være med. Der er brug for flere. Send en mail til paul@sagerdersamler.dk, hvis du kunne tænke dig at bidrage.
Det er dejligt at se, at aktiviteten nu omfatter både havn og den blå rambla – og at aktørkredsen breder sig ud. Jeg giver gerne en hånd med igen i år og håber, vi med årets aktiviteter kan række lidt længere ud – også til fremtidige, potentielle brugere af det åbne vand.
Henrik Bendix
bl.a. ASR