Nu starter evaluering af Sammen om Sundhed

Evaluering af Gåvenner

Den 4. maj mødtes 90 mennesker på Folkestedet for at bidrage med idéer, der gør  Aarhus til en sundere by. Det kom der 14 initiativer ud af. Nu, otte måneder senere, er der ni initiativer, som arbejder videre og gør en forskel.

Nu er vi begyndt en evaluering af dem alle for at lære mere om, hvad der virker, når man vil samle mennesker på tværs af traditionelle skel for at skabe nye løsninger.

Læs mere om Gåvenner

Første evaluering var med Gåvenner og fandt sted i dag. Initiativet handler om glæden ved at gå sammen med andre – og om at styrke fællesskab og social kontakt.

De vigtigste indsigter var, at  vedholdenhed er vigtigt og en uformel fasthed i måden at organisere det på. Gåvennerne går hver mandag og har gjort det siden 12. august. De har derved skabt en puls, der bliver stærkere af gode oplevelser sammen hver gang de mødes.

Initiativet har endnu ikke nået sit mål om at mobilisere mange mennesker. Men der er skabt et stærkt fundament med positive fortællinger, som der kan bygges videre på. Næste skridt er at få flere med, som vil være med til gøre et stykke arbejde for at nå flere mennesker.

Vi mødes den 1. marts for at lære af evalueringerne fra samtlige initiativer.

 

 

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *