Mød Kristin Birkland – medstifter af Sager der Samler

Kristin.1024x400

Kunstner, selvstændig, kaospilot, nordmand, aarhusianer, udadvendt, visionær og medstifter af Sager der Samler. Kristin er en farverig person, med mange mærkater. Den, der beskriver hende bedst, er ‘vitalitet’.

Kristin kommer fra et politisk engageret hjem, hvor samfundsdiskussionerne var vigtige. Hun blev forført til Aarhus af Kaospiloterne, først som studerende og senere som teamleder og coach. Nu er hun medstifter af Sager der Samler,

“Kernen i alt mit arbejde er at skabe rum for kreativitet og læring. Nu gør jeg det sammen med andre, som vil noget med deres engagement og som ønsker at gøre Århus til en bedre by.”

Kaospilot, kunstner, konsulent

43-årige Kristin er medstifter af Sager der Samler, og hun er aktivt med i ledelse og udvikling af stedet. På sidelinjen er Kristin kunstner, og siden 2007 har hun været selvstændig organisationskonsulent.

Kristin stammer fra Oslo, har boet i San Francisco og har siden 2002 haft fast adresse i Aarhus.

”Det var virkelig berigende at komme til Kaospiloterne, og jeg blev ganske enkelt afhængig. Det er et kreativt sted, som betyder meget for mig. Gennem Kaospiloterne har jeg fået mange gode relationer, som gør det vanskeligt at forlade Aarhus,” fortæller Kristin og uddyber:

”Her fik jeg fat i positive drømme og troen på, at alt kan lade sig gøre. For mig var det også dejligt, at kropslighed og sanselighed var med.”

Sammen udretter vi mere end hver for sig

Det er afgørende for Kristin, at vi er sammen om at løse problemer og anerkender den visdom, som er i den enkelte.

”I udviklingen af Sager der Samler er mit ønske om fællesskab meget stærkt. Jeg kan lide tanken om at have et kreativt rum, hvor man lærer mennesker at kende, som man sædvanligvis ikke ville møde. Det er en kæmpe motivation at se, hvordan vi sammen kan udrette mere end bare hver for sig”

Kristin ønsker, at Sager der Samler bliver en politisk arena, hvor man samles på tværs.

”Vi er afhængige af mangfoldigheden for at få nuancer med. Og her har jeg en vision om, at vi med Sager der Samler kan skabe et grundlag for en demokratisk handletank”, fortæller Kristin, og fortsætter begejstret:

”Jeg håber, vi kan inspirere politikere og virksomheder gennem gode eksempler på løsninger af samfundsproblemer og gøre Sager der Samler et attraktivt sted, som er bæredygtigt – også økonomisk.”

Læring gennem fælles handling

Sammenhængen mellem Kristins opvækst, Kaospiloterne og Sager der Samler står klart i hendes kærlighed til at skabe åbne og kreative rum, hvor der handles i fællesskab.

”Når jeg er sammen med engagerede mennesker, så er det som at få en massage. Jeg bliver virkelig bevæget over alle de mennesker, som er med og jeg er dybt taknemmelig”.

Share:

Kommentarer ( 1 )

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *