Bogudgivelse: Billeder af Ny Velfærd

Billeder af ny velfærd

I starten af december udkom bogen “Billeder af Ny Velfærd – fra visioner til praksis”. Bogen handler om en række kommuners bud på en ny måde at arbejde med velfærd på i øjenhøjde med borgerne. Paul Natorp og Stine Kristensen fra Sager der Samler har skrevet et kapitel om borgernes egne bestræbelser på at skabe forandring nedefra – og komme i øjenhøjde med kommunen.

Paul forklarer, at konteksten for bogen er, at velfærdsdanmark er i gang med en omstillingsproces: ”Kommunerne går fra i høj grad at tænke velfærd som en service, der leveres til borgere, til også at tænke det på andre måder; hvor vigtigt et element er, at man kan samarbejde om at give hinanden gode liv. Det forandrer Kommunens rolle, som ikke bare skal levere en service og måles på det, men i langt flere tilfælde også skal samarbejde med borgerne og bakke op om dem. Det handler bogen om, og så rummer den en masse konkrete eksempler og erfaringer. Især fra Kommunerne”.

Sager der Samler er en case i fortællingen om kommunernes bestræbelser på at forandre sig. Vi er uden for nummer, fordi vi netop ikke er en kommune. ”Vi er de borgere, som har valgt at engagere sig i indretningen af samfundet. Og også at samarbejde med kommunen. Vi er en naturlig samarbejdspartner, og det er dét, vi fortæller om, i vores kapitel af bogen”, forklarer Paul.

”Det er jo et rigtigt spændende område, det her”, fortæller Stine, ”og der står meget på spil. Borgerne bliver nogle gange set på som en ressource, der skal aktiveres. Og det er sandt nok, at der er mange ressourcer, som kan bringes i spil. Men det er vigtigt for os at gøre det tydeligt, at øjenhøjde også handler om at kommunerne nogle gange skal slippe kontrol give mere plads til den ansvarlighed og handlekraft, som naturligt er tilstede hos borgerne. Derfor handler det i vores øjne ikke kun om ny velfærd men også om nyt demokrati.”

Billeder af Ny Velfærd er udgivet af forlaget Systime til undervisningsbrug og kan købes her.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *