Vi flytter til mere gadefællesskab og højt til loftet

I denne weekend flytter Sager der Samler til nye lokaler i Vestergade 43. Vi flytter ikke særlig langt, kun omkring 200 meter. Men forskellen er stor. Vi bliver en del af et levende gadefællesskab, får en cafe som nabo og råder over en sal med fire meter til loftet og plads til flere end 100 mennesker.

Lokalerne ligger i en hyggelig baggård og har oprindeligt været selskabslokaler i forbindelse med et hotel. Senest har de været brugt som dansestudie og filosofisk boghandel.

Kun et år blev det til på tredie sal i det gamle pakhus i gården bag Vesterport. Men vi skabte meget liv i lokalerne og det var hyggeligt og hjemligt. Sager der Samler lå der som en uventet boble af fællesskab og engagement, når man fra parkeringspladsen bag SuperBrugsen kom op ad den gamle bagtrappe. Mange mennesker fandt frem og var aktivt med i de mange initiativer, bidrog til at kvalificere byens nye sundhedspolitik, deltog i debatter og inspiration – eller var med til at udvikle idéer til nye midlertidige byrum.

Engagementet i og omkring Sager der Samler vokser. Nøgleordet for vores nye sted er tilgængelighed. Her er nemt at finde frem og ingen trapper, der skal overvindes (kun nogle meter med brosten, som til gengæld bidrager fint til den gode stemning.) Vi kan samle flere mennesker og vil gerne gøre vores arbejde tilgængeligt for flere i byen.

Det vi ser for os er flere arrangementer, hvor engagerede mennesker inviterer til dialog, inspiration og debat. Arrangementer som vækker vores bevidsthed om væsentlige temaer, giver os indsigt og inspirerer os. Og især arrangementer, hvor vi finder et fællesskab og får øje på nye muligheder for at handle. Vi ser også for os, at vi deler vores erfaringer med flere og gør flere i stand til at være “samlere”.

Vi glæder os desuden til at blive en aktiv del af gaden og skabe aktiviteter sammen med beboere og erhvervsdrivende i Vestergade. Den rummer et unikt miljø med stor mangfoldighed. Her er kreative miljøer, hyggelige restauranter, detailforretninger, spillesteder, kontorer, sociale foreninger, frisører, boliger – og ikke mindst en meget engageret gadeforening.

Kernen i vores arbejde er den samme. Vi bakker op om mennesker, der tager initiativ til at skabe forandring gennem deres hverdag. Det handler om fornyelse af samfundet nedefra og samarbejde på tværs. Det handler også om at styrke autoriteten hos den enkelte borger og menneskeliggøre en udvikling, der ofte kan få en ubalance i retning af for meget fokus på systemer og metoder.

Når vi nu skruer op for tilgængelighed vil vi også være opmærksomme på balance. Ildsjælene  er uundværlige i Sager der Samler, og især er stifterne og den daglige ledelse, Morten Daus-Petersen, Kristin Birkeland og undertegnede et vigtigt omdrejningspunkt for mange aktiviteter. Sådan vil det blive ved med at være. Men vi vil samtidig arbejde fokuseret på at give flere mulighed for at bidrage til at drive og udvikle Sager der Samler.

Vi glæder os til nye tider med samarbejde med nye naboer, endnu mere af den gode stemning og højt til loftet.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *