Paul Natorp er udpeget til Frivilligrådet

Det nye frivilligråd blev annonceret i dag. Vi er stolte og glade over, at vores egen Paul Natorp er en af otte nye medlemmer.

Rådets opgave er at rådgive ministeren og Folketinget om civilsamfundets udviklingsmuligheder i fælles velfærdsløsninger. På dagsordenen er bl.a. hvordan socialt udsattes deltagelse i civilsamfundets fællesskaber kan øges.

Ministeren har udpeget ti medlemmer som især kommer fra hjælpeorganisationer, interesseorganisationer, fonde, kommuner.

Socialminister Manu Sareen siger i forbindelsen med udnævnelsen: ”Vores velfærd hviler ikke kun på det offentliges eller private virksomheders skuldre – civilsamfundet spiller også en kæmpe rolle for vores allesammens fællesskab. Frivillige kan nemlig noget særligt, som sagsbehandleren ikke kan gøre fra skrivebordet. Frivillige kan skabe en særlig nærhed til mennesker, der ellers står på kanten af vores fællesskab. Derfor ser jeg frem til at få input fra et nyt, kompetent frivilligråd.”

Netop denne nærhed er vigtig for Paul: “Jeg vil gerne bidrage til at give den enkelte borger mere autoritet i de processer, der udvikler vores samfund. Den drivkraft, der ligger i at ville forandre noget i sin egen hverdag rummer også kimen til udvikling af samfundet som helhed. Og så hjælper den særlige nærhed i det aktive medborgerskab os til at holde fast i menneskeligheden, når vi vil skabe innovation på et samfundsniveau. Forhåbentlig kan jeg bidrage med nogle perspektiver her.”

Vi går ydmygt til opgaven og håber at kunne inspirere til mere fornyelse nedefra.

Læs Frivilligrådets pressemeddelelse

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *