Vi elsker mad

Vi vil reducere madspild med fællesskab, omtanke og nydelse. Med Vi elsker mad mærket synliggør vi de gode eksempler. Det inspirerer andre og påvirker holdninger og vaner.

Alt for meget mad går til spilde

Mad er en værdifuld ressource der skal udnyttes optimalt. Men en tredjedel af den mad der produceres i verden går til spilde, og gør dermed madspild til den tredje største CO2-synder. Det er ikke hensigtsmæssigt og skyldes ofte uvidenhed. Kan vi mindske madspild, opnår vi øget bæredygtighed, større social ansvarlighed og bedre økonomi.

Vi vil bidrage til en holdningsændring

Ambitionen er at skabe større bevidsthed om hvordan vi omgås vores mad. Ved at fremhæve spisesteder, der har en god praksis, skaber vi bevidsthed hos både erhverv og forbruger, og vi motiverer andre til at gøre en indsats. Vi vil fortælle hvad den gode praksis består i, så vi kan undgå tankeløshed og mindske madspild gennem konkrete tiltag. VI ELSKER MAD mærket står for mindre spild, større socialt ansvar og god kvalitet og friskhed. Vi vil gerne udbrede mærket til flere spisesteder, og måske på længere sigt udbrede det til andre brancher som f.eks. supermarkeder.

Visionen er at skabe et fællesskab mellem de spisesteder der er med, hvor de udveksler ideer til, hvad de kan gøre på en bedre måde. Vi drømmer om, at VI ELSKER MAD kan starte en bevægelse der ikke kun skaber større opmærksomhed på hvad du spiser, men også bidrager til en holdningsændring, så vi bliver bedre til at værne om maden.

Hvem er med?

  • Abi Kukathasan Chetty
  • Ajla Dzubur
  • Mette Weibrecht
  • Mette Sørensen
  • Morten Daus-Petersen
  • Paul Natorp
  • Kristin Birkeland
  • Sarah Haldrup Lund
  • Mette Thisgaard
  • Lotte Vallentin-Holbech
  • Frida Angela Lund
  • Karin Andresen
  • Mette Vaast
  • Veronica Hellum Andersen

Status

Vi elsker mad mærket blev lanceret i august 2013, hvor 7 spisesteder fik mærket. Se billeder fra lanceringen

Aktuelt

Se indlæg om Vi elsker mad

Facebook Vi elsker mad


Kontakt

Ajla Dzubur
ajla@sagerdersamler.dk