Skraldecaféen modtager Aarhus Takker-prisen

Aarhus Takker

Vi jubler med, når ildsjæle får anerkendelse. Så vi klappede højt og dansede af glæde, da Annbritt Jørgensen og Steffen Sand fra Skraldecaféen modtog Aarhus Takker-prisen af rådmand Thomas Medom på rådhuset den 19. november.

Ny vinkel på bæredygtighed

Skraldecaféen sætter fokus på et skjult fattigdomsproblem i Danmark; som Annbritt, en af initiativtagerne, formulerer det: ”Der er mad nok, men ikke alle mennesker har råd.” Derfor udnytter Skraldecaféen supermarkeders overskudsmad til at skabe et fællesskab, hvor man kan få et måltid mad og lave det i fællesskab.

Skraldecaféen udnytter en overset ressource til at samle mennesker, er derved med til at åbne op for bæredygtighedsbegrebet. For Skraldecaféen handler om, at alle skal kunne være med. Derfor er det gratis at deltage, og det er netop den enkeltes opbakning og bidrag, der gør Skraldecaféen til en succes.

Steffen, der sammen med Annbritt startede Skraldecaféen, er overvældet over den store anerkendelse. ”Der må være sket en fejl”, siger han med et smil og bakkes op af Annbritt, som tilføjer, at de slet ikke havde overvejet muligheden for af modtage Aarhus Takker-prisen.

Initiativer som Skraldecaféen kan bidrage til en bæredygtig omstilling af vores samfund, og selvom initiativet isoleret set ikke er så omfattende, kan det få os til at tænke på nye måder. For Skraldecaféen er et eksempel på, hvordan sociale problemer kan løses med en tankegang, der fokuserer på bæredygtighed.

Hvis man vil ændre noget, er man nødt til selv at handle.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *