Ny sag, der styrker relationen mellem borgere og politikere

Morgenpolitik er navnet på den seneste nye sag i Sager der Samler. Den handler om at træne vores demokratiske muskler og styrke relationen mellem borgere og byrådspolitikere i Aarhus. Selvom vi lever i et af verdens mest velfungerende demokratier falder tilliden til vores demokratiske institutioner. Det vil vi gøre noget ved. Og her har både politikere og borgere en opgave.

Programmet for Morgenpolitik er ganske enkelt: Først nyder vi en kop kaffe og læser dagsordenen til næste byrådsmøde. Derefter finder vi ud af, hvilke sager der optager os mest. Disse sager tager vi så en snak om.

Det særlige ved mødet er, at det ikke er en debat, som man kan vinde eller tabe. Vi mødes for at blive klogere. Som borgere bliver vi klogere på de politiske processer og på, hvordan sagerne kan forstås i en større sammenhæng. Politikerne bliver klogere på hvad borgere tænker om en given sag.

Morgenpolitik startede egentlig for nogle måneder siden, da først Eva Mejnertz, som er byrådsmedlem for de Radikale, og siden Mahad Yussuf fra Socialdemokratiet begyndte at komme forbi tirsdag morgen, dagen før byrådsmøderne. Siden har flere fulgt efter, og nu er det blevet en fast tradition.

Nogle gange er en skoleklasse dukket op. Andre gange er det en mere sluttet kreds. Det giver altid mening, så nu har vi besluttet at åbne Morgenpolitik op for alle interesserede. Men vi vil gerne vide, hvor mange, der kommer, så skriv en mail til kristin@sagerdersamler.dk, hvis du vil være med.

Læs mere om Morgenpolitik her.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *