Syriske Filmdage vokser og vokser – flere byer og tre lande

Syriske Filmdage vokser og er klar med en ny runde i Danmark, Sverige og Norge. I år er der visninger i otte danske byer: Aarhus, Odense, København, Vejle, Kolding, Odder, Sønderborg og Svendborg fra 3. maj til den 26. maj. Herefter rykker filmdagene til tre byer i Sverige i juni og til syv byer i Norge i november. Programmet er desuden udvidet til at omfatte både fiktion og dokumentarfilm.

Og der er mere. Fra 4. til 9. oktober afvikles Aarhus Arab Film Festival for første gang. Her er der visning af 25 spillefilm og 35 kortfilm. Der vil desuden blive uddelt priser. For Mazen Haj Kassem, der er initiativtager til Syriske Filmdage, er det en drøm, der går i opfyldelse. Han er selv skuespiller og flygtning fra Syrien og har et stærkt ønske om gennem filmkunsten, at kunne give et nuanceret indblik i arabisk kultur.

Der kommer fem instruktører, tre skuespillere. Desuden har internationale medier meldt deres ankomst, bl.a. Al Jazeera og BBC.

Mazen har arbejdet hårdt for projektet og fortæller: ”Jeg har mødt mange mennesker i Danmark. De er generelt meget interesserede i at se en anden slags film og film fra Syrien. Og jeg har fået god opbakning. Nu kan jeg se, at der er en vej for mig, hvor jeg kan bidrage med min professionelle erfaring og mit netværk til at skabe værdi her i Danmark.”

Se programmet for Syriske Filmdage på Facebook og læs mere om Aarhus Arab Film Festival på hjemmesiden.

Se traileren for visningerne i Syriske Filmdage:

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *