Mette går fra praktik til fast arbejde i Odense

– Det har været sjovt og lærerigt hele vejen. Nu skal jeg bygge videre på det, jeg har lært her, fortæller Mette Sørensen, som har fået arbejde i Odense Kommune med et helt nyt projekt, som involverer mange mennesker. 

– Jeg havde nok fået et eller andet arbejde på et tidspunkt, men jeg havde ikke fået det her arbejde, hvis ikke jeg havde erfaringen fra Sager der Samler, mener Mette. Hun har været i praktik i Sager der Samler i et år. I starten var der lagt op til, at hun mest skulle fokusere på kommunikationen, og det gav mening for hende at engagere sig aktivt i nogle af sagerne og styrke kommunikationen gennem dem. Vi ved, at mange kommer til at savne Mette i hverdagen i Sager der Samler. Hun har haft berøring med mange mennesker, været aktiv medspiller på mange sager og har altid været til at regne med. – Jeg tager en utrolig bred erfaring med mig og en åbenhed overfor, at man kan gøre mange ting på forskellige måder. Jeg har skabt en masse relationer, har lært mange mennesker at kende og fået et mere nuanceret syn på Aarhus – og på samfundet.

En ny sag for Mette

Mette skal være med til at styrke det tværfaglige sundhedssamarbejde med henblik på at reducere ulighed i sundhed i Odense. Konkret skal der åbnes en række medborgerskabshuse / beboerhuse / sundhedshuse, der skal danne rammer for livsudfoldelse og støtte op om initiativer nedefra. Det er tanken, at der skal bygges flere huse, der skal være centre for dette arbejde. Det første vil stå klart allerede næste år.
– Det er ikke et færdigt projekt, det tiltaler mig. Og jeg har meget inspiration at hente fra Sager der Samler. Der er mange mennesker, som skal involveres i det samme projekt. Der er vigtigt at alle får ejerskab, mener Mette. Der er meget snak om etik på Sager der Samler. Om ligeværdige relationer og om aktivt medborgerskab, og det er et fokus, der falder hende meget naturligt at tage med videre. Mette er uddannet filosof, og etik, demokrati og politik interesserer hende.

Det du gør, bliver du god til

Der er ingen tvivl om, at Mette har været et godt match til Sager der Samler, og omvendt. Hun har taget ansvar, skabt relationer og vist et stort engagement i tilgangen til sine opgaver. Hvad er det, der har fungeret så godt?

– Vi har haft samme værdier. Og der har været et godt samarbejde. I har været gode eksempler, og lever efter værdier I tror på. Der har været flere muligheder, end jeg forventede, og det har været vidt forskellige aktiviteter, jeg har været med i. De frie rammer har passet mig godt, og jeg har oplevet hver dag, at jeg har gjort en forskel. Der er jo altid godt, fortæller Mette
Hvad er din holdning til læring?
– Det man gør, bliver man god til. Det er vigtigt at holde fokus på det, man vil. Hvis du har fokus på at tage godt imod mennesker, bliver du god til det. Hvis du har fokus på at sidde foran din skærm, bliver du god til det, mener Mette. Mette har været optaget af, hvad hun kan bidrage med og mindre optaget af, hvad hun selv kan få ud af at være på Sager der Samler.
– At se, at det hele udvikler sig og at sagerne flytter sig, har været meningsfyldt. At flere mennesker vil være med, og at det hele betyder meget for mange mennesker. Jeg er desuden berørt af, at der er så mange mennesker i denne by, som kan tænke på andre end sig selv, og som er parate til at give meget af sig selv, siger Mette.
Vi i Sager der Samler siger tusind tak til Mette, ikke farvel, men på gensyn. Det er vi og Mette enige om.

 

 

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *