Lancering af “Vi elsker mad” på syv spisesteder i Aarhus

I går blev VI ELSKER MAD-mærket lanceret ved syv fødevareforretninger og spisesteder i Aarhus. Mærket skal fremhæve de gode eksempler der viser vejen til bedre udnyttelse af mad og gennem positiv inspiration bidrage til en holdningsændring i samfundet.

Følg VI ELSKER MAD på Facebook

Initiativtagere er Abarna Kukathasan og Ajla Dzubur, der begge er studerende på en Global Nutrition and Health uddannelsen ved VIA University College. Initiativet opstod i forbindelse med Sammen om Sundhed, der er et partnerskab mellem Sager der Samler og Aarhus Kommune.

Støt VI ELSKER MAD på vores voresomstilling.dk

Her er, hvad de siger om deres sag:

Hvad handler sagen om?

Vi vil reducere madspild. Med VI ELSKER MAD mærket synliggør vi de spisesteder der aktivt  mindsker madspild. Dermed inspirerer vi andre og påvirker holdninger og vaner.

Hvorfor denne sag?

Der er mange fordele ved at undgå madspild som bedre økonomi, øget bærerdygtighed og bedre samvittighed. Ved at fremhæve spisesteder der har en god praksis skaber vi bevidsthed hos både erhverv og forbruger og vi motiverer andre til at gøre en indsats. Vi vil fortælle hvad den gode praksis består i, så vi kan undgå tankeløshed og mindske madspild gennem konkrete tiltag. VI ELSKER MAD mærket står for mindre spild, større socialt ansvar og god kvalitet og friskhed. Det blev lanceret den 28. august og til at starte med er 7 spisesteder med. Det er Cafe GLAD!, Suppestegogis, Bager nummer24, MellemRum, Langhoff og Juul, Komfur og Drudenfuss.

Hvad skal spisestederne leve op til?

VI ELSKER MAD mærket forudsætter spisestederne opfylder mindst 3 ud af 5 kriterier:

•  Sælge den overskydende mad til lavere pris sidst på dagen eller dagen derpå.
•  Tilbyde kunderne kan få overskydende mad med hjem i en doggy bag.
•  Tilpasse portionsstørrelsen / menuen efter det observerede tallerkenspild.
•  Give overskydende mad til væresteder for socialt udsatte.
•  Anvende madrester til biobrændsel eller dyrefoder.

Hvad drømmer vi om?

Ambitionen er at skabe større bevidsthed om hvordan vi omgås vores mad. Vi vil gerne udbrede mærket til flere spisesteder, og måske på længere sigt udbrede det til andre brancher som f.eks. supermarkeder. Visionen er at skabe et fællesskab mellem de spisesteder der er med, hvor de udveksler ideer til hvad de kan gøre på en bedre måde. Vi vil gerne samarbejde på tværs af organisationer der brænder for sagen, og skabe et forum hvor man sammen finder løsninger på fælles udfordringer. Vi håber VI ELSKER MAD kan starte en bevægelse der ikke kun skaber større opmærksomhed på hvad du spiser, men også bidrager til en holdningsændring der os til at tage større ansvar i andre sammenhænge.

Hvem er med?

Abi Kukathasan, abi@sagerdersamler.dk (initiativtager) studerende ved Global Nutrition and Health, VIA University College
Ajla Dzubur, ajla@sagerdersamler.dk (initiativtager) studerende ved Global Nutrition and Health, VIA University College
Mette Weibrecht, mette@justdots.dk  (grafiker – design af logo)
Mette Sørensen, mette-s@sagerdersamler.com
Morten Daus-Petersen, morten@sagerdersamler.dk
Paul Natorp, paul@sagerdersamler.dk
Kristin Birkeland, kristin@sagerdersamler.dk
Camilla Kaspersen, kaspersenc@gmail.com
Lotte Vallentin-Holbech, lottevallentin@gmail.com
Erik Petersen, erik.tsr@post.tele.dk

 

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *