Mød Kristina Louise – studerende og dybt engageret i Social Sundhed

Kristina Louise Bliksted 1024x400

Kristina Louise Bliksted er formand for Social Sundhed – brobyggere i sundhedsvæsnet. Hun er 27 år, og bor sammen med sin kæreste Thomas og deres datter Joanna på 4 måneder i Skejby. Kristina Louise læser statskundskab, og skal i gang med specialet til næste år.

At være frivillig og gøre noget for andre er en integreret del af Kristina Louises liv. ”Da jeg var 17 rejste jeg til Rumænien i sommerferien efter 1.g., og var frivillig på et rumænsk børnehjem. Projektet blev drevet af en dansk forening hvor min veninde var formand, og jeg blev valgt til næstformand. Hver sommer var vi i Rumænien og holdt sommerferie med børnene på børnehjemmet. Selve børnehjemmet var gråt og slidt, men vi tog børnene med på ture og viste dem det smukke i deres eget land. Det var en stor oplevelse, både for dem og for os.” Kristina Louise drev foreningen sammen med sin veninde indtil hun var 23 år og begyndte på universitetet.

Kristina Louise fortæller hvordan ideen til Social Sundhed opstod: ”Det er en smuk tanke, at der er lige adgang for alle til sundhedsvæsnet, men sådan er det ikke i virkeligheden. Jeg brænder for at gøre noget for socialt udsatte, og ser fordele på både kort og langt sigt i at bruge de studerende på de sundhedsfaglige uddannelser som brobyggere mellem socialt udsatte og sundhedsvæsnet.”

Idéen bliver til virkelighed

”Sager der Samler opfordrede os til at gå fra idé til handling. Vi havde en idé – en vision. Sager der Samler har hjulpet os, med at realisere den. De har været med hele vejen, og har bidraget med god sparring og hjælp til at sætte rammer. De har troet på os hele tiden, og det ligger der en stor bekræftelse og anerkendelse i. Det er inspirerende at være med til skabe noget helt fra begyndelsen, og vi har lært en masse som projektet er skredet frem.”

”De socialt udsatte er ofte ikke særlige eftertragtede at arbejde med. Det er meget mere in politisk at arbejde med integration eller med sundhed i forhold til kost og motion. Det motiverer mig at bide skeer med de tungeste sociale områder vi har. Det motiverer mig også at være med til at lave nogle kulturelle ændringer af sundhedsvæsnet der kommer nedefra og op, og bidrage til at opfylde de politiske målsætninger om mere lighed i sundhed uanset social baggrund.”

Kristina Louise glæder sig over, at projektet for alvor er ved at tage form. ”Det, der gør det det hele værd, er at være blevet del af et fællesskab og have mødt alle disse mennesker. Og fremtiden, drømmen er at brobyggere i sundhedsvæsnet bliver udbredt på landsplan.”

Er du interesseret i at deltage med engagement, viden eller netværk i Social Sundhed, kan du kontakte Kristina Louise Bliksted på: klbliksted@gmail.com

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *