Fælles aktiviteter mellem søsportsklubberne: Ren havn og fælles portal

“Forestil jer, at dykkerne henter gamle cykler op fra bunden og sejlerne og roerne fragter dem ind til land.” Sådan blev idéen om “Ren havn” præsenteret, da 11 frivillige fra søsportsklubberne i Aarhus mødtes til en værkstedsdag den 12. januar for dele inspiration og få idéer til fælles aktiviteter.

Se baggrunden for arbejdet her

Idéen går ud på at søsportsklubberne samarbejder om at rense Aarhus Havn, hvor de holder til og dyrker deres aktiviteter. Det vil give klubberne en anledning til at skabe et fælles projekt, som skaber værdi og opmærksomhed i hele byen. Og det tager afsæt i at styrke et stort fælles aktiv, som er det særlige miljø ved vandet, der tiltrækker mennesker fra alle dele af Aarhus.

En anden idé fra værkstedsdagen, der vandt genklang på tværs af deltagerne, var en fælles portal “Vand for alle” med information om aktiviteter hos alle klubberne – både roere, dykkere og sejlere. Det skal være nemt for mennesker i Aarhus at se, hvad der foregår og hvordan man kan være med. Og på værkstedsdagen opstod der en fælles erkendelse af, at aktiviteterne i den enkelte klub let kan blive snævre og dermed vanskelige at rekruttere til.

Se billeder fra værkstedsdagen her (inklusiv plancher fra dagen)

Næste skridt er at få flere mennesker med ombord i arbejdet og mødes for at folde idéerne ud og se på, hvilke muligheder de indeholder.

Katrine Reschefski (Aarhus Studenter Roklub), Rasmus Bro (Dykkerklubben Bunden), Henrik Bendix (Aarhus Studenter Roklub og Kaløvig Bådelaug) og Klaus Natorp (Århus Sejlklub) organiserer næste møde som finder sted lørdag den 23. februar fra i Århus Sejlklubs klubhus.

Deltagere var:

Bo Blaabjerg
Henrik Bendix (Kaløvig Bådelaug, Aarhus Studenter Roklub)
Jens Vedel (Aarhus Studenter Roklub)
Katrine Reschefski (Aarhus Studenter Roklub)
Klaus Natorp (Aarhus Sejlklub)
Lotte Olsen (Dykkerklubben Bunden)
Johanne Helboe Nielsen (Aarhus Studenter Roklub)
Morten Bigum Johansen (Marselisborg Sejlklub)
Paul Natorp (Sager der Samler)
Rasmus Bro (Dykkerklubben Bunden)
Torben Houborg (Aarhus Sejlklub)

Share:

Kommentarer ( 2 )

  • Annelene Westh says:

   Jeg var med på dagen, og fik slet ikke sagt tak for en ganske vidunderlig dag.
   Den var fyldt med gode initiativer, dejlige mennesker og super vejr.
   En af de vigtigste ting var dog at dagen blev styret trygt og stabilt fra start til slut. Det var morsomt og samtidigt super seriøst. Tak for den dag.

  • Paul Natorp says:

   Ja, det var en rigtig god dag. Og vi fik aktiveret et nyt fællesskab på havnen. Glæder mig til at bygge videre på det. Tak for dit bidrag.

  Skriv en kommentar

  Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *