En ganske uforpligtende gåtur

Gåvenner2 1024x400

Hver mandag kan man gå en tur og få sig en god snak – man møder bare op. Tæt på den lille sti, der går fra Bellevuehallen og ned til stranden, står der en lille flok mennesker klar at gå en tur – sammen. Ingen af dem kender hinanden bortset fra de, der tidligere har gået en mandagstur. Marie Kjærgaard fra foreningen Sager der Samler, er en af ildsjælene bag konceptet, som hun selv kalder så dejligt enkelt.

–  Har du lyst til at mødes med nogle andre mennesker, få lidt luft og en god snak, så kommer du bare forbi og er med, siger hun og fortsætter:

–  For vi ved det alle sammen – man taler så godt sammen, når man går en tur. Udfordringen er, at det ikke er alle der ved, hvem de skal gå en tur sammen med, siger Marie Kjærgaard. Men det er der nu råd for, det eneste, man skal gøre, er at møde op om  mandag kl. 17, så er der en fælles tur til stranden. Gåturen tager en lille time, og det kræver ingen tilmelding, man kommer bare.

Marie Kjærgaard sætter en stor ære i, at man altid kan regne med, at turen bliver til noget. – Om det regner eller blæser, så er der altid nogen at gå med, siger hun.

God  motion

Peter, der er med på turen i dag, har taget et godt fast greb i Marie. Da han var 38 år blev han ramt af en blodprop, som har gjort, at hans syn er blevet anderledes. Nu er der vinkler, han ganske enkelt ikke kan se, og derfor er det godt nogle steder på turen at have en at støtte sig til.

– Det her er en god måde for mig at få motion på, siger han og fortæller, at hans blodprop, der har givet ham nogle fysiske udfordringer, på ingen måde har taget hans gode humør fra ham. Det havde han ikke behøvet at pointere, for han bringer masser af god stemningen til alle på turen.

Gåvennerne har lige så stille bevæget sig ind i grupper alt efter, hvilket tempo man har lyst til at gå turen i. Frederik danner fortrop.

Luft  fra  opgaveskrivning

Frederik bor ved Harald Jensens Plads i Aarhus midtby, alligevel har han taget til Risskov for at gå en mandagstur.  – Jeg begyndte at gå mandagsture, da jeg var praktikant i Sager der Samler. Det er jeg ikke længere, men jeg er fortsat med at gå de her mandags-gåture, for nå  man som jeg har siddet i bøgerne hele dagen, er det altså skønt at blive luftet lidt, siger han og fortæller, at initiativet til gåturene blev taget, da Aarhus Kommune havde fokus på at gøre Aarhus til et sundere sted at være.

– Vi mødes, går en tur og snakker om det, vi har lyst til at dele med hinanden, hvis man en dag ikke har lyst til den store snak, så går man bare turen sammen og nyder naturen – lyset på stranden er aldrig det samme.

Henny på 76 år er også mødt op i dag. En ældre kvinde, der har boet hele sit liv i det samme hus i Risskov.

– Det er bare hyggeligt at gå en tur sammen, tale med nogle nye mennesker og få nogle nye inputs, smiler  hun og fortæller i samme åndedrag, at det i hendes alder også handler om at bevæge sig så meget som muligt for at holde sin muskelkraft vedlige.

Turen er ved at være ved sin afslutning, nemlig der hvor den begyndte. I dag bestemmer gruppen sig for at gå ind i Bellevuehallens café og drikke en kop kaffe, inden de skilles og måske mødes igen næste mandag til en uformel tur med nye gåvenner.

Vil du med så mødes vi hver mandag eftermiddag kl. 17.00, uanset vejret, på parkeringspladsen ved Bellevuehallen, der ligger på hjørnet af Vestre Strand Allé og Nordre Strandvej i Risskov, til en halv times gåtur alt efter gangart.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *