Waste Hunt

Vi arbejder for en verden uden skrald – starter med os selv og samarbejder med virksomheder og myndigheder

Der er for meget skrald i byrum og i naturen

Vores fælles rum er fyldt med affald. På gader, fortove og pladser i byerne og langs med veje, stier og kyster i naturen ligger masser af cigaretskodder, plastikflasker, dåser, emballage, plastikposer og meget mere, som er smidt af forbipasserende eller på andre måder er havnet hvor det ikke skulle være. Det er et problem, fordi det er grimt at se på og ødelægger oplevelsen af både by og natur. Men hvad endnu værre er det, at skraldet belaster miljøet og kan gøre skade på både plante- og dyreliv. Skraldet i byrummet og i naturen er desuden et tegn på, at vi ikke har styr på at udnytte vores ressourcer på en bæredygtig måde. Det koster f.eks. Aarhus Kommune omkring 30 mill. kroner at rydde op hvert år. Og skrald som indsamles og sorteres kan genanvendes i nye produkter med en langt mindre miljøbelastning.

Vi samarbejder om nye, ansvarlige normer

Waste Hunt arbejder for en verden uden skrald. Det gør vi ved at organisere månedlige affaldsindsamlinger på steder, som vi holder af i vores by, og hvor der flyder for meget affald. Når vi indsamler skraldet registrerer vi, hvad vi finder og kan derved være med til at skabe mere viden om problemet og involvere de lokalområder og virksomheder, der også er en del af problemet. Vores overbevisning er nemlig, at når der ligger et stykke skrald, så er der altid et dobbelt ansvar: Der er én, som har smidt det. Og der er én, der har produceret og solgt det. For at løse problemet, må vi erkende ansvaret og samarbejde om at skabe en løsning.

Derfor arbejder vi for at danne nye normer omkring skrald, så vi alle bliver mere opmærksomme på at håndtere vores eget skrald på en ansvarlig måde. Det gælder naturligvis både for forbrugere og for virksomheder. Vi arbejder desuden for, at der generelt følger mindre skrald i form af fx emballage med de varer vi køber. Og så arbejder vi naturligvis for, at der i det hele taget bliver mere samarbejde og handling omkring en god håndtering af skrald.

Mød initiativtagerne Tina Wulff og Florence Martin i dette indslag fra TV2 Østjylland:

Se denne video om en “Affaldsjagt” ved Aarhus Å (in English):

Hvem er med?

  • Florence Martin
  • Tina Wulff

Læs dette portræt af Florence og Tina.


Det sker

Vi organiserer hver måned en affaldsindsamling i Aarhusområdet. Vær med! Det er sjovt og du kan gøre en forskel. Følg med på Facebook og se, hvor vi mødes næste gang.

Waste Hunt har indgået en samarbejdsaftale med supermarkedskæden Lidl for at rydde op i naturen og indsamle data om affald, som kan være med til at udvikle kædens plastikstrategi. Læs pressemeddelsen fra Lidl her.

Se indlæg om Waste Hunt

Kontakt

Tina Wulff Jespersen / 28979336
Florence Martín / 50231596
wastehunt@gmail.com