Kanalrundfarten – Aarhus Ø, Å og Havn

Formålet med initiativet formuleret på maks. 140 tegn

Industrihavnen har længe været en barriere for maritime oplevelser

Vi er fascineret af de mange nye kanaler og det fremvoksende maritime miljø i og omkring Aarhus Ø. Dette vil vi gerne gør til en attraktiv oplevelsesmulighed for alle i Aarhus – også for de mange gæster, der årligt besøger byen.

Alle skal have en mulighed for at opleve Aarhus fra vandsiden

Det er planen at etablere en kanalrundfart med håndbyggede træjoller konstrueret til formålet.  Kanalrundfartsbådene vil maksimalt kunne rumme 12 personer. Bådene bliver bygget med spids stævn i begge ender og bære tydelige spor af en klassisk bådebyggertradition med rødder tilbage til vikingetiden.

Bådene vil glide næsten lydløst igennem kanalerne drevet af en elmotor under båden og være et smukt og historisk indslag i vandmiljøet.  Undervejs vil gæsterne kunne lytte til fortællinger om arkitektur, byudvikling og dagliglivet i byen og havnen. Hver tur vil være en individuel begivenhed.

Kanalrundfarten vil blive drevet som en non-profit socialøkonomisk aktivitet, hvor borgere, der har svært ved at finde ind i ordinære stillinger, kan finde en ny vej frem. Det kan være borgere ramt af stress, nedslidning eller lignende og som oplever at være sat udenfor arbejdsmarkedet. Vi forener derfor interessenter på både det maritime, sociale og kulturelle område.

Hvem er med?

Foreningen bag kanalrundfarten blev etableret i regi af Sager der Samler den 10. marts 2020 og dens bestyrelse består af:

  • Martin Geysner (formand)
  • Jørn Grønkær Repræsentant for Living Boats Aarhus
  • Tenna Schaldemose
  • Jane Clausen

Det sker

Pt. arbejder vi på at skaffe den nødvendige økonomiske støtte til at indkøbe den første båd – dels gennem fonde og dels gennem bidrag fra virksomheder, der gerne vil have deres navn på en af bådene. Har du lyst til at være med til at bære projektet igennem ved fx at kontakte virksomheder og organisationer, er du meget velkommen – eller måske blot at sprede budskabet gennem dine egne netværk! Det vil vi sætte stor pris på.

Læs mere på www.aarhus-water.link

Se indlæg om Kanalrundfarten

Kontakt

Vil du gerne i kontakt med os, så klik her.