Vi fejrede demokratiet, folketingsvalget og vores nye sted

Den 5. juni slog Sager der Samler dørene op til de nye lokaler på den gamle N.J. Fjordsgade Skole lige ved grønttorvet på Frederiksbjerg i det sydlige Aarhus.

Vi startede dagen med affaldsjagt organiseret af ‘Waste Hunt’ og markerede demokratiets festdag med en perlerække af grundlovstaler. Det blev også dagen, hvor vi udgav portrætbogen “Mennesker der bare går i gang” med 130 portrætter af hverdagsaktivister og vi sluttede af med en koncert af sanger og sangskriver Wolfroy præsenteret af ‘Musikhavnen’, der er et af de mange initiativer, som udspringer af Sager der Samler. Vejret viste sig fra den sommerlige side og et par hundrede gæster kunne nye solen og Skraldecaféens gode mad.

Byrådsmedlem Eva Borchorst-Mejnertz bød velkommen med refleksioner over vigtigheden af steder, der bakker op om engagement. Formand for Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd, Jeppe Spure Nielsen, kaldte på modet og lysten til at blande sig, så byen bevarer sin menneskelighed mens den udvikler sig. Viceborgmester (og nu også folketingsmedlem) Camilla Fabricius talte om hendes personlige frustration over mange organisationer, der ikke giver samarbejdet nok plads i den evige kamp for taletid og ressourcer. Aktivist Alberte Wind Krogshede fra borgerinitiativet ‘Så er det nu: Gør valget grønt’ talte om sin generastions frygt for klimaforandringerne og nødvendigheden af at gøre noget. Louise Eltved Krogsgård, leder af Brønderslev Forfatterskole, talte om vigtigheden af at bakke om om de unge og Abdinasir Jama, formand for Gellerupparken, mindede os om betydningen af den grundlovssikrede ret til at tro.

Jyllands-Posten kom forbi og skrev denne fine artikel om dagen. Det var anden gang Sager der Samler fejrede Grundlovsdag, og det bliver bestemt ikke den sidste. Det føles som noget, der kan blive en tradition.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *