Mød Anne Westergaard – antropolog, rejsenørd og praktikant hos Sager der Samler

Anne 1024-400

Anne er 28 år og fra Vejle. Hun bor i Aarhus sammen med sin kæreste og læser kandidaten i Antropologi på Aarhus Universitet. Hun kalder sig selv for lidt af en rejsenørd og rejser både med fokus på det faglige og som ren fornøjelse.  Som del af hendes bachelor i Portugisisk var hun et år i Mozambique, hvor hun læste Antropologi og Historie. Anne har altid taget billeder for sjov, og i stedet for at skrive dagbog tager hun hver dag ’dagens billede.’ 

Dybt engageret i Ressourcemenneskene

Anne er optaget af tematikken omkring vores opfattelse af normalitet og afvigelse i samfundet, derfor har hun engageret sig i sagen Ressourcemenneskene. ”I samfundet er vi for rigide i vores opfattelse af, hvad der er ’normalt’. Jeg er stor fan af inklusion, og vil gerne sætte spørgsmålstegn ved, hvad der er ’normalt’ og ’unormalt’ – vi har alle vores retmæssige plads her.”

Ressourcemenneskene tager udgangspunkt i, at mennesker, der er kommet sig efter en livskrise, de kan noget helt særligt. Visionen for Ressourcemenneskene er at bringe de særlige kompetencer i spil i forhold til job og livet som helhed. ”Jeg håber, Ressourcemenneskene kan være med til at skabe en mentalitetsændring i samfundet og håber, det lykkes at rykke lidt ved, hvad vi opfatter som ’normalt’ og afvigende. Forhåbentlig kan sagen gøre en forskel for menneskers liv.”

Anne bidrager sammen med Julie, der også er praktikant, med det antropologiske perspektiv på sagen. ”Vi har lavet en række interviews med HR-professionelle og mennesker, der er kommet sig efter en livskrise som psykisk sårbarhed, stress eller misbrug. Interviewene skal danne grundlag for en kortlægning af, hvilke kompetencer, ressourcemennesker har, og synliggøre, hvordan den kompetence kan skabe værdi for virksomheder. Jeg prøver det, jeg har lært på mit studie af i praksis, og jeg bliver sikker på, hvad det er, jeg kan. Det virker befriende, at jeg kan omsætte teorien til praksis. ”

Anne skaber selv sin rolle som praktikant

Anne ser Sager der Samler som et link mellem systemet og borgerne. ”Det link mangler nogle gange. Sager der Samler er et sted, hvor borgerne får en stærkere stemme. Sager der Samler gør det muligt at tage ansvar for sin egen by og sin egen trivsel og ikke blot give kommunen skylden.” Det betyder meget for Anne at være en del af et fællesskab. ”Det gør mig glad at være del af noget. Jeg er vældig socialt anlagt, og de største oplevelser har jeg sammen med andre.”

Som praktikant hos Sager der Samler er Anne selv med til at skabe sin egen rolle. ”Jeg har selv stor indflydelse på, hvilke opgave jeg har, og er ikke bare låst fast på noget i de 6 måneder, jeg er her. Jeg er for eksempel også med i Nudge Aarhus og var med til aktion ’Skod op’ i februar, hvor vi med humor og kreativitet gik til kamp mod cigaretskod i Latinerkvarteret. Det er en mere praktisk sag end Ressourcemenneskene med konkrete events, men den handler også om at rykke ved folks holdninger og vaner.

Til efteråret står der speciale på programmet

Anne skal skrive speciale til efteråret og skal snart vælge, hvad hun vil skrive om. ”Jeg har mange interesser, jeg kunne skrive om. I bund og grund handler det nok om at vælge og tage en beslutning – og ikke bare vente på, der går et lys op for mig. Jeg håber, Sager der Samler kan give mig inspiration til mit speciale, men jeg kommer nok ikke til at skrive specifikt om Sager der Samler.

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *