Mini-borgersamling er et eksperiment med omstilling og demokrati
For at kunne omstille samfundet må vi udvikle vores demokrati. Aarhus byråd har besluttet at kommunen skal være CO2-neutral i 2030. Det kommer til at kræve forandringer, der griber ind i alle borgernes liv. For eksempel, når det gælder måden, vil transporter os på. Derfor er det vigtigt, at vi selv kommer på banen og er med til at finde ud af og foreslå, hvordan det skal ske.
Sager der Samler står derfor sammen med Aarhus Bibliotekerne, Aarhus Onsdag, FO-Aarhus og Borgerservice bag et demokratisk eksperiment med en mini-borgersamling, hvor 24 repræsentativt udvalgte borgere over fire møder sætter sig ind i aktuel viden om klima og transport og på vegne af hele Aarhus formulerer en række anbefalinger om, hvordan vi indretter byen, så CO2-udslippet fra transport halveres over de næste ti år. Mini-borgersamlingens anbefalinger overleveres til Bæredygtighedsudvalget, Aarhus Omstiller og Mobilitet i Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø.
På grund af coronasituationen afvikles mini-borgersamlingen med møder online. De første to møder har fundet sted og mini-borgersamlingens anbefalinger bliver overleveret i forbindelse med et offentligt debatarrangement på Dokk1 den 13. april.
Erfaringerne fra denne mini-borgersamling skal bidrage til at udvikle flere tilgange og formater, der kan give borgerne en aktiv rolle i at udforme de løsninger, der er nødvendige for at lykkes med den nødvendige omstilling af samfundet.
For at udbrede viden om nye demokratiformater og for at understøtte en offentlig debat om udviklingen af det lokale demokrati dækker Aarhus Onsdag og Lokalavisen løbende arbejdet med mini-borgersamlingen.
Læs rapporten med mini-borgersamlingens anbefalinger.
Læs mere om mini-borgersamlingen om klimavenlig transport på projektets hjemmeside.
Kommentarer ( 0 )