I godt selskab til DHL Stafetten

I torsdags var jeg med til DHL Stafetten på et ganske særligt hold. Jeg var med på et hold med mennesker med udviklingshæmning, og det var en helt fantastisk oplevelse!

Sikke en fest de skabte – sjældent har jeg oplevet sådan en stemning. Til daglig er jeg normalt ikke sammen med mennesker med handicap, og jeg kan kun sige, det var en god og livsbekræftende oplevelse at være med i stafetten sammen med dem. Det var noget helt særligt at opleve den entusiasme og livsglæde, der var både før, under og efter stafetten. Alle var glade og stolte over deres præstation, og vi er helt sikkert med igen til næste år.

En ting er klokkeklart, det er langt fra altid, det handler om at komme først. For os var det langt vigtigere at bidrage til den gode stemning og være klar til at hjælpe hinanden. Det gælder ikke altid om at være hurtigst og hoppe højest!  Alle har noget de er gode til. Nogle kan regne, nogle kan bage, nogle kan bygge huse og andre kan spille klaver. Og i torsdags var jeg sammen med mennesker, der spreder glæde. Det, er det ikke alle, der kan.

Vi var med i initiativet ”Sammen om DHL Stafetten” sammen med 11 andre hold for mennesker med udviklingshæmning. Alle har glædet sig helt vildt til at være med, og de sidste mange måneder har vi trænet på livet løs. Det har skabt en enorm glæde, energi og sammenhold. Vi har fundet hinanden på kryds og tværs – og vi har fået øje på ressourcer hos hinanden, vi ikke viste, vi havde. Jeg er dybt imponeret over det mod og den ihærdighed, de har lagt for dagen. I starten luntede nogen af dem kun en lille tur – nu har alle gået eller løbet DHL Stafetten.

Det gav en kæmpe optur, at vi sammen fuldførte DHL Stafetten i torsdags. Jeg kan kun give Pia Stabell Hjort, en af initiativtagerne til Sammen om DHL Stafetten, ret når hun siger: ”Mennesker med udviklingshæmning har enorme ressourcer, vi normalt ikke ser! Vi skal ikke altid feje alle forhindringer væk foran dem.” Mennesker med handicap skal selvfølgelig også have mulighed for at prøve sig selv af, og hvor er det bare sejt, at vi var med til DHL Stafetten på lige fod med alle andre.

At det betyder noget særligt for deltagerne at være med til DHL Stafetten, er helt tydeligt. ”Jeg har været spændt længe. Og jeg har haft sommerfugle i maven i fjorten dage op til stafetten,” siger Mette Moeslund, der var med på et af løbeholdene. Og hun fortsætter: ”Jeg synes ofte man bliver glemt, når man har nogle handicap. Vi bliver tit sat over i en bås, hvor vi ikke kan være med, fordi vi er ’syge’ og har en masse at slås med. Det synes jeg er forkert. Vi kan det vi vil – det har vi bevist i dag. Og vi gør det igen.”

Stor tak til alle der har bakket op om ’Sammen om DHL Stafetten’. Og en særlig tak til vores sponsorere: Danske Bank, Aura Energi, SL Østjylland, AB Catering, FOA, Dansk Metal Aarhus, Rødbillet, Rambøll, Aarhus Kommune, 3F, Videncentret for Landbrug, Blik og Rør, Rema 1000 og Nordbyens Delikatesse.

TV2 Østjylland fulgt os til stafetten – du kan se indslaget her

Grete Jensen har lavet en lille video om Sammen om DHL Stafetten se den her

Og du kan se alle de gode billeder fra dagen her

Share:

Kommentarer ( 0 )

    Skriv en kommentar

    Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *