Grønt internet med energi fra vulkaner


At internettet bruger mere strøm end Tyskland, er det nok de færreste, der er klar over. Sager der Samler har taget et skridt i en mere bæredygtig retning – nu er vores hjemmeside drevet af vulkansk energi. Benjamin Christensen er med i Sager der Samler, og står bag ”Green Volcano,” som tilbyder grøn webhosting.

Vulkansk energi – et skridt i den rigtige retning

Bæredygtighed er en personlig interesse for Benjamin, og han uddyber: ”Jeg har haft de mest fantastiske naturoplevelser på mine rejser, blandt andet til Papua Ny Guinea. Jeg er interesseret i, hvordan vi lever mere bæredygtigt og bevarer naturen, så fremtidige generationer også kan få glæde af den.”

Benjamin har arbejdet med web og it siden 1998, og det var oplagt at kombinere erfaringen fra det arbejde med interessen for bæredygtighed. Han står bag ”Green Volcano,” der tilbyder bæredygtig webhosting i Island. Den miljøvenlige webhosting i Island er udelukkende drevet af geotermisk energi fra vulkaner og vandkraft. Idéen til grøn hosting opstod, da Benjamin blev opmærksom på, hvor meget strøm internettet faktisk bruger, og han forklarer:

”Vi gemmer stadig flere informationer online, så internettets energiforbrug er stærkt stigende. I 2011 var internettets elforbrug større end Tysklands samlede elforbrug. Mange datacentre bliver drevet af el fra fossile energikilder som kul, olie og gas. Det betyder at internettets CO2-udledning svarer til CO2-udledningen fra verdens samlede flytrafik! Når det kommer til webhosting, er det oplagt at skifte til vedvarende energi som vand og vind.”

Initiativtager til Bevidst Forbrug

Benjamin lever selv rimeligt bæredygtigt, og fokuserer på meningsfulde og sjove løsninger, som ikke gør livet for besværligt. ”Nogle træffer et bevidst valg og flytter på landet, og bliver selvforsynende. Men det er en ret radikal beslutning, og det er ikke noget jeg og alle andre kan gøre. Derfor begyndte jeg at undersøge, hvordan man som forbruger kan foretage mere bæredygtige valg, og fik idéen til bevidstforbrug.dk.”

”Bevidst Forbrug skal gøre det let at komme i gang med bæredygtighed i hverdagen. Det er en portal, hvor vi som forbrugere kan finde de bæredygtige forhandlere, og hvor forhandlerne kan synliggøre deres bæredygtige varer. Jeg tror på, at vi som kritiske og bevidste forbrugere kan få producenter og forhandlere i tale og få dem til at tage miljømæssige, sociale og sundhedsmæssige faktorer alvorligt i hele forsyningskæden.”

Benjamin har investeret rigtig mange timer i Bevidst Forbrug, uden der indtil videre er økonomi i det. ”Folk kan dele deres egne personlige erfaringer på Bevidst Forbrug og få indblik i, hvad andre gør. Det sjove ved arbejdet med Bevidst Forbrug er, når folk melder sig til, og bidrager med indhold.  Og selvfølgelig er det fedt at se andre har glæde af det. Jeg håber Bevidst Forbrug udvikler sig til et knudepunkt, hvor folk møder hinanden og udvikler nye løsninger.”

Vi kan deles om ting

Skal Benjamin give et tip til, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt, så er det, at der er store fordele ved at deles om forskellige ting: ”Jeg bor i Kordegarden i Risskov. Da vi flyttede ind tænkte jeg, det er absurd, vi hver især køber vores egen græsslåmaskine. Jeg satte en seddel op for at høre, om der var nogen, jeg kunne låne en græsslåmaskine af til gengæld for nybagt brød. Jeg fik ingen respons, så jeg købte selv en. To måneder senere kunne jeg se, min nabo havde købt én, der var nøjagtig magen til. Det er simpelthen for dumt. Nu vil jeg forsøge at få Kordegarden med på by-del.dk, hvor man kan dele alt fra plæneklippere til The Office på DVD.”

Share: