Nye bydelsdragter i Aarhus

Vi vil styrke samhørighed og identitet i lokale bydele ved at skabe en tradition med bydelsdragter af genanvendte tekstilressourcer.

Vores lokale udtryk går tabt i global mainstream

De danske folke- og egnsdragter er ikke længere en levende del af vores fælles identitet, som for eksempel i Grønland og Norge. I stedet fortæller vores påklædning både i hverdagene og ved specielle lejligheder, at vi ofte følger og forføres af de globale trends og hastige kursskift. I bydelene kender vi ofte ikke vores naboer, og vi er ikke i kontakt med bydelens særegne udtryk. Tekstil branchen og vores forbrug er ikke bæredygtigt. Og bevidstheden om genbrug af tekstiler og de tilknyttede håndværk er næsten usynlig.

Samhørighed og mangfoldig identitet

De gamle egnsdragter kan ikke umiddelbart genoplives, men nye bæredygtige dragter, som viser, at vi er stolte over, hvor vi kommer fra, kan udtrykkes. Vi drømmer om at samle mennesker på tværs af generationer om at lave bydelsdragter, som fortæller historier om lokal identitet og naboskab.

Hvem er med?

  • Nauja May Fleischer
  • Kristin Birkeland

Status

Initiativet er i opstartsfasen, og vi er ved at samle mennesker, der vil bidrage med engagement, erfaring og netværk.  Vi inviterer til møde i august.

Aktuelt

Se indlæg om Nye bydelsdragter i Aarhus


Kontakt

Nauja May Fleischer
naujamay@yahoo.dk