Gør Aarhus til plastikposefri by

Vi hjælper hinanden med at fjerne overflødig plastik fra vores hverdag og fra naturen.

Vores hverdag er fuld af unødvendig plastik

Vi forurener vores egen livsverden med plastik. Ofte uden at vil er klar over det. Rigtigt mange produkter og services indeholder unødvendigt plastik: plastikflasker til vand, to-go kaffekopper med plastik, plastikposer, emballage af plastik, o.s.v. Plastik kan ikke nedbrydes. Der er mange giftstoffer i det, det forstyrrer vores hormoner, og det gør skade for dyrelivet, når det ender i naturen. Vi ved, at det er skidt, men vi har svært ved at gøre noget ved det, fordi plastik indgår i så mange sammenhænge, som vi deltager i uden at tænke over det.

Vi kan selv være med til at skabe forandring

For at kunne fjerne unødvendig plastik må vi først blive bevidste om, hvordan plastik indgår i vores hverdag. Vi skaber konkrete og praktiske aktiviteter, hvor vi fjerner plastik fra naturen, lærer om hvordan det er havnet der og sammen eksperimenterer med nye løsninger. På den måde får vi selv viden og redskaber til at skabe forandring, og vi får bedre muligheder for at synliggøre problemet og skabe debat, der også kan involvere kommune, politikere og virksomheder. Vi drømmer om at mobilisere alle mennesker og ressourcer i at løse problemet med unødvendig plastik. Og vi starter med os selv.

Hvem er med?

  • Florence Martin
  • Gilda Maria Santos
  • Luanna Uchoa Karvig
  • Iro Kalargirou
  • Tina Wulff Jespersen


Status

Vi arrangerer løbende “Affaldsjagten”, hvor vi mødes et sted med plastikaffald og rydder op. Det er en anledning til at samles, gøre en konkret forskel og få idéer til flere aktiviteter.

Hvis du har lyst til at bidrage, så kontakt Florence.

Aktuelt

Se Plastikposefri By Aarhus’ facebookside


Kontakt

Maria Gilda Santos
gildadandara@gmail.com

Florence Martin
florenceaudk@gmail.com