Giv bevægelsen liv

MASTERCLASS: Paul Natorp videregiver sin erfaring med at skabe en bevægelse, som involverer mere end 10.000 mennesker. Billedet er fra afslutningstalen på Rethink Activism Folkefestival som fandt sted på Sydhavnen i Aarhus i september 2017.

“Min drivkraft er troen på, at mennesker kan skabe ting sammen. Der er masser af handlekraft og opfindsomhed i hverdagen, men vi skal øve os på at se det og give det medvind. Jeg tror på fællesskaber og jeg tror på, at vi får en bedre verden, hvis vi taler hinanden op og samler os om nogle positive visioner.”

Med udgangspunkt i arbejdet med at skabe Rethink Activism Folkefestival vil jeg fortælle om, hvordan vi med ganske få ressourcer i løbet af et år skabte en organisation og en bevægelse, der i fællesskab udviklede og gennemførte et meget stort event. Folkefestivalen bestod af 250 arrangementer, der blev afviklet over tre dage på 14 lokationer af omkring 4-500 mennesker og med flere end 10.000 deltagere.

I masterclassen gennemgår jeg, hvilke organisatoriske og ledelsesmæssige greb, der

 

“Klimaet er på katastrofekurs”, “Red naturen, før det er for sent”. Vi kender alt for godt de sager, som appellerer til folk ved at prikke til deres dårlige samvittighed. Udgangspunktet er negativt: Vi gør ikke nok, vi gør noge forkert eller tingenes tilstand er simpelthen for dårlig. Den slags kommunikation kan være stærk, men kan også risikerer at få os til at lukke af, fordi vi let kan blive overvældede og nedslåede. I denne master class udfordrer jeg deltagerne til at se hvad der sker, hvis vi skifter denne tilgang ud med en positiv tilgang til at ændre verden, hvor kreativitet og humor er i højsædet. Nøgleord er: finurlighed, poesi, overraskelser, tænke konstruktivt og ud af boksen.

Forløbet bliver en frisk blanding af fortællinger, eksempler og øvelser og du kan regne med at komme på banen og få konkret, kreativ sparring på dine egne sager fra mig og de andre deltagere. Sammen leger vi en ny, anderledes aktivisme frem.

Faglige temaer

  • Humor
  • Kommunikation
  • Kampagner

Praktisk

Masterclassen finder sted hos Sager der Samler i Vestergade 43, baghuset, 8000 Aarhus C. Deltager du som hverdagsaktivist og betaler af egen lomme er prisen 400 kr. Deltager du som medarbejder i en virksomhed, hvor virksomheden betaler for dig, er prisen 2.000 kr.

Datoer:

  • Onsdag den 17. januar kl. 13-17
  • Tirsdag den 30. januar kl. 13-17
  • Lørdag den 10. februar kl. 10-14

Paul Natorp

Nina Tofte Hansen er initiativtager til Arternes Aarhus, som sætter naturen på dagsordenen ved at udnævne ambassadører for de forskellige arter af dyr og planter, som lever i Aarhus. Projektet har skabt stor opmærksomhed i medier og blandt politikere ved bl.a. at deltage aktivt i valgkampen i forbindelse med kommunalvalget 2017. Nina har de seneste 10 år udviklet sin egen måde at lave kampagner, der italesætter alvorlige emner med en humoristisk kant. Hun desuden har flere års erfaring med undervisning og formidling.

Læs mere

Du kan læse mere om Arternes Aarhus på projektets hjemmeside og på Facebook. Læs mere om Nina på hendes profil på Linkedin.

Information og tilmelding

Nina Tofte Hansen
20948423
nina@rodnet.org


Om Aktivist Akademiet

Hverdagsaktivister formidler gennem masterclasses deres egen erfaring og bruger deres viden til at styrke andre i deres handlinger.  Indtægterne går til at understøtte aktivistens arbejde (2/3) og til at drive Sager der Samler (1/3).