Køb bogen

En ny handlekraft vokser frem. Lokale fællesskaber tager sagen i egen hånd og skaber løsninger der, hvor de selv oplever, at noget mangler. Det er unge som gamle, der rykker og er klar til at engagere sig: Flygtninge, kontanthjælpsmodtagere eller mennesker, der bare har fået nok af overforbrug, isolation eller af ikke at gøre noget, og de er flere end bare en lille håndfuld.

Mennesker der bare går i gang – 130 portrætter der gør en forskel

Vi drømmer om at gøre det lokale engagement til en drivkraft i omstillingen til et mere menneskeligt, demokratisk og bæredygtigt samfund. Derfor har vi de sidste tre år lavet 130 portrætter af hverdagsaktivister. Vi vil nemlig vise, at Danmark er fuld af mennesker med en drøm om en bedre verden, der bare går i gang og skaber en lille del af den selv – i hverdagen og i fællesskab.

Nu har vi samlet alle portrætterne i bogen “Mennesker der bare går i gang”.

Bogen er på 280 sider med tekst og fotografier trykt i fire farver på papir af høj kvalitet. Den er redigeret af Paul Natorp og Klara Fleischer. Portrætter er skrevet af Klara Fleischer og Danielle Nielsen, m.fl., og layout er lavet af Karoline Kastberg Schrøder.

Det er en bog, der  der inspirerer os til at forandre verden lige der, hvor vi er! Verden har nemlig brug for handling. Og vi kan selv vise vejen!

Bestil bogen her eller køb den på Saxo.com

Portrætterne er lavet fortløbende i perioden maj 2016 til maj 2019. Her er nogle eksempler:

Forordet sætter bogen ind i en aktuel samfundskontekst. Her er et uddrag:

“… vores pointe er, at aktivismen har mange ansigter og hverdagsaktivismen, som kalder på vores egen evne til at finde nye løsninger, er helt nødvendig. Den er nødvendig fordi, den kan forny demokratiet og bringe følelsen af at være medskaber af samfundet tilbage til hverdagslivet. Den er nødvendig fordi vi har brug for nye fællesskaber, som vokser frem nedefra og ikke er afhængige af kommunale tilbud og professionel facilitering. Og den er nødvendig fordi, vi alle er eksperter i vores egne liv, og når vi handler, skaber vi løsninger, der kan vise nye veje til håndteringen af store samfundsudfordringer.”

Bestil bogen her eller køb den på Saxo.com