ANAOBABA TV

Vi hjælper flygtningefædre med at være aktive i faderrollen og forberede et nyt liv for deres familier, mens de venter på at blive genforenet.

Integration er vanskelig når familien er adskilt

ANAOBABA TV hjælper flygtningefædre med at være aktive i faderrollen og forberede et nyt liv for deres familier, mens de venter på at blive genforenet. Det skal give håb for familier, der lever i denne svære situation. Navnet er arabisk og betyder ”Mig og Far TV”. Med deres mobiltelefoner sender fædrene små videoer med hverdagshistorier til deres børn. De deler, hvad de oplever og lærer. Fædrene har et stærkt ønske om at være tilstede og tage ansvar i deres børns liv. Med videoerne lærer de børnene om dansk sprog og kultur samtidig med, at de selv finder sig tilrette. Det styrker relationerne i familien, og de får noget
positivt at være sammen om.

Hvordan gør vi?

Vi starter med at matche fædrene med danske frivillige. Vi hjælper fædrene med at forstå love og regler, særligt i forhold til deres egen sag om familiesammenføring. Det giver ro. Vi deltager sammen i aktiviteter i byen, der drejer sig om sprog, kultur, arbejdsmarked m.m. Vi arbejder med praktiske færdigheder i at kommunikere og bruge en smartphone. Som led i alle disse aktiviteter laver fædrene små videoer, som de sender til deres børn.

Se indslaget fra TV Avisen den 19. marts 2016:

Hvem er med?

 • Abdulghafar Kaabour
 • Abdullah Alsmaeel
 • Dipak Christensen
 • Morten Daus-Petersen
 • Kristin Birkeland
 • Paul Natorp
 • Anne Meta Nielsen
 • Kræn Hansen


Status

ANAOBABA TV har gennemført et pilotprojekt i et partnerskab mellem Sager der Samler, Aarhus Kommune og Bikubenfonden. Nu fortsætter projektet uden støtte og fokuserer på at give gensidig støtte til syriske flygtninge, der starter et nyt liv med deres familier i Danmark.

Aktuelt

Besøg ANAOBABAtv’s facebookside

Se indlæg om ANAOBABA TV


Kontakt

Abdullah Alsmaeel og Abdulghafar Kaabour
anaobabatv@sagerdersamler.dkKommentarer ( 0 )

  Skriv en kommentar

  Din email-adresse vil ikke blive offentliggort. Obligatoriske felter er markeret med *