På sporet af flere sager der samler – Vand for alle

Den 10. september afholdt vi en åben værkstedsdag for at komme på sporet af flere sager der samler. Ni mennesker mødte op med deres nysgerrighed og gik hjem igen med en ny drøm om havet – og om fremtiden som borgere i en by ved havet.

Dialogerne startede med et spørgsmål: Hvad ville du engagere dig i, hvis du kunne? De fandt deres fokus i drømmen om at alle børn i Aarhus skal kunne lære at sejle.

Drømmen blev først formuleret af juniorformanden fra Aarhus Sejlklub og fandt resonans hos i de andre deltagere, der var optaget af mere overordnede udfordringer.

Udfordringerne handlede f.eks. om hvordan vi skal uddanne til fremtiden. De handlede om at skabe plads for indvandrerdrenge i et feminint skandinavisk velfærdssamfund, om at skabe “en scene at træde op på” – også for “under-Danmark”, om at skabe bedre sundhed og om at bidrage til nye fællesskaber der giver mening og nye muligheder.

Som opfølgning bliver der inviteret til en værkstedsdag med fokus på sejlsportsmiljøet på Aarhus havn og ønsket om at alle børn skal lære at sejle. De mange interessenter på havnen (f.eks. Brdr. Koch, Navitas, Bestseller, sejlklubberne …) kan inviteres sammen med dem, der deler drømmen om havet men endnu ikke er med ombord.

Ane Stürup, CSR teamleder, ISS
Bo Blaabjerg, Leder af KaosWorks, Kaospiloterne
Henrik Bendix, Laboratorieleder, MidtLab
Karen Ingerslev, Sager der Samler, MidtLab
Klaus Natorp, juniorleder, Aarhus Sejlklub
Kristin Birkeland, Sager der Samler
Mikkeline Kierkgaard, Kaospilot
Paul Natorp, Sager der Samler
Reynor Serafin, Sager der Samler

 

Se denne video for at få nuancer med fra dialogerne:

 

Vand til alle from Sager der Samler on Vimeo.

Share: