NIIS – en integrationsforening

 

Vi arbejder målrettet på at matche flygtninge og indvandrere med det job eller den uddannelse de drømmer om.

Det er svært at finde sig tilrette uden hjælp

For næsten 20 år siden kom Tim Taraki og Amin Sharifi til Danmark fra Afghanistan. Her mærkede de hurtigt på egen krop, hvor svært det som flygtning kan være at komme ind på det danske arbejdsmarked. De kom fra et land med meget begrænsede muligheder, til et samfund, hvor der er oceaner af muligheder. Den svære del var, at de savnede nogen til at guide dem og føre os dem rette kurs.

Efter mange års hårdt arbejde, er det lykkedes dem at skabe en succesfuld hverdag. De står begge stærkt i samfundet med uddannelser, stor erfaring på arbejdsmarkedet, og etablering af gode og stabile sociale forhold. Det lykkedes for dem, men for rigtig mange i deres situation er jobsøgningen forbundet med store udfordringer. Derfor har de valgt at bruge deres egne erfaringer i en god sags tjeneste.

NiiS er den hjælp, de selv savnede

Tim og Amin har erfaret, at der er stærkt brug for mennesker som dem, der kan være med til at hjælpe både unge og voksne, der kommer enten med familien eller alene til Danmark. De mener, at flygtninge har lettere ved at skabe relationer til personer som dem, fordi de kender deres kultur, situation, sprog og baggrund. Gennem deres egen erfaring kan de bidrage til at styrke de nyankomne flygtninges motivation for videre udvikling af deres handlingskompetencer i det danske samfund. De står i en sårbar situation, hvor de hverken kan sproget, kender kulturen, eller kender til de danske værdier og processer.

NiiS er for de nytilkomne flygtninge den hjælp, som Tim og Amin selv savnede. De er mentorer, støttepædagoger og kontaktpersoner, der kan lede dem til en succesfuld integration uden store komplikationer.

Se denne video om Ali, som NiiS har hjulpet i job:

Medieomtale

De hjælper flygtninge i job: Vil betale tilbage til samfundet (Lokalavisen, 27/1 2020)

Afghanske ildsjæle hjælper flygtninge og indvandrere i arbejde (TV2 Østjylland, 14/2 2020)

Hvem er med?

  • Tim Taraki
  • Amin Sharifi
  • Gulshanoy Gourdin

Det sker

NiiS driver et kompetencecenter med base i FO-byen i Aarhus. Herfra gennemføres målrettede forløb for flygtninge og indvandrere, der hjælpes i uddannelse og job. Det sker i tæt samarbejde med en række lokale virksomheder, bl.a. Bestseller og Salling Group. Siden 2018 har Niis hjulpet flere end 200 flygtninge og indvandrere i job og uddannelse. Niis er støttet af bl.a. Lind Invest og Trygfonden.

Se mere på niis.dk.

Se indlæg om NiiS

Kontakt

info@niis.dk
9164 3666