Når handling og humor går hånd i hånd

MASTERCLASS med kreativitet og humor i højsædet: Nina Tofte Hansen udfordrer deltagerne til at se hvad der sker, hvis vi skifter en negativ tilgang ud med en positiv tilgang til at ændre verden. Billedet er fra en paneldebat, som Arternes Aarhus holdt med lokale politikere under Rethink Activism Folkefestival i september 2017.

“Jeg brænder for en planet, der myldrer af liv. Derfor har jeg forsøgt at give naturen en stemme i den demokratiske debat. Jeg tror folk går død i “projekt gør verden bedre” hvis det ikke er sjovt samtidigt. For at kæmpe for noget skal vi også elske det. Derfor skal humoren og skønheden med. Lad os gøre hverdagsaktivismen til en fest.”

Gennem en stribe farvestrålende eksempler fra mit eget aktivistiske arbejde sætter jeg fokus på hvordan man sagtens kan kombinere det seriøse og det provokerende med en ny form for lethed og humor, der når meget bredere ud.

“Klimaet er på katastrofekurs”, “Red naturen, før det er for sent”. Vi kender alt for godt de sager, som appellerer til folk ved at prikke til deres dårlige samvittighed. Udgangspunktet er negativt: Vi gør ikke nok, vi gør noge forkert eller tingenes tilstand er simpelthen for dårlig. Den slags kommunikation kan være stærk, men kan også risikerer at få os til at lukke af, fordi vi let kan blive overvældede og nedslåede. I denne master class udfordrer jeg deltagerne til at se hvad der sker, hvis vi skifter denne tilgang ud med en positiv tilgang til at ændre verden, hvor kreativitet og humor er i højsædet. Nøgleord er: finurlighed, poesi, overraskelser, tænke konstruktivt og ud af boksen.

Forløbet bliver en frisk blanding af fortællinger, eksempler og øvelser og du kan regne med at komme på banen og få konkret, kreativ sparring på dine egne sager fra mig og de andre deltagere. Sammen leger vi en ny, anderledes aktivisme frem.

Faglige temaer

  • Humor
  • Kommunikation
  • Kampagner

Praktisk

Masterclassen finder sted hos Sager der Samler i Vestergade 43, baghuset, 8000 Aarhus C. Deltager du som hverdagsaktivist og betaler af egen lomme er prisen 400 kr. Deltager du som medarbejder i en virksomhed, hvor virksomheden betaler for dig, er prisen 2.000 kr.

Datoer:

  • Onsdag den 17. januar kl. 13-17
  • Tirsdag den 30. januar kl. 13-17
  • Lørdag den 10. februar kl. 10-14

Nina Tofte Hansen

Nina Tofte Hansen er initiativtager til Arternes Aarhus, som sætter naturen på dagsordenen ved at udnævne ambassadører for de forskellige arter af dyr og planter, som lever i Aarhus. Projektet har skabt stor opmærksomhed i medier og blandt politikere ved bl.a. at deltage aktivt i valgkampen i forbindelse med kommunalvalget 2017. Nina har de seneste 10 år udviklet sin egen måde at lave kampagner, der italesætter alvorlige emner med en humoristisk kant. Hun ejer den lille virksomhed Rod og har flere års erfaring med undervisning og formidling.

Læs mere

Du kan læse mere om Arternes Aarhus på projektets hjemmeside og på Facebook. Læs mere om Nina på hendes profil på Linkedin.

Information og tilmelding

Nina Tofte Hansen
20948423
nina@rodnet.org


Om Aktivist Akademiet

Hverdagsaktivister formidler gennem masterclasses deres egen erfaring og bruger deres viden til at styrke andre i deres handlinger.  Indtægterne går til at understøtte aktivistens arbejde (2/3) og til at drive Sager der Samler (1/3).