Min gamle by

 

Vi fortæller vores egne historier om Den Gamle By for at skabe opbakning i en vanskelig tid

Vi savner Den Gamle By og er bekymrede for dens fremtid

I Aarhus kan vi gå på opdagelse i vores egen og vores forfædres historie. Alle, der har været i Den Gamle By, kender den hyggelige opdagelse: ”Sådan én havde vi også derhjemme, da jeg var barn” eller ”Det hus lå på torvet i min hjemby”. Den Gamle By fortæller vores historie på en levende og involverende måde, så vi ikke bare kigger på. Vi er med og oplever livet på egen krop og sjæl, når vi opholder os i de tidslommer, som er Den Gamle Bys særkende.

Denne her sag er startet i en svær tid, hvor Den Gamle By er lukket på grund af Corona, og hvor vi er bekymret for dens fremtid. Vi er mange der savner, at kunne opleve Den Gamle Bys levende historiefortælling, med liv i husene og køretøjer i gaderne. Så hvorfor ikke bruge tiden på at fortælle vores egne historier om Den Gamle By?

Med vores egne historier viser vi Den Gamle Bys værdi

Gennem korte videofortællinger deler vi vores egne oplevelser med Den Gamle By – for at vise verden at Den Gamle By er vores, og at den er en af landets vigtigste kulturinstitutioner. Vi gør det også for at sikre en stærk folkelig opbakning til Den Gamle By.

Sådan arbejder vi:

  • Vi fortæller vores egne historier om oplevelser, vi har i Den Gamle By
  • Vi optager fortællingerne på små videoklip og deler dem på sociale medier
  • Vi opfordrer andre til at deltage i fællesskabet med deres egne fortællinger
  • Vi bruger fortællingerne til at skabe synlighed for – og opbakning til Den Gamle By
  • Vi bruger #MinGamleBy når vi deler fortællingerne

Hvem står bag?

  • Eva Borchorst Mejnertz
  • Jeppe Spure Nielsen
  • Morten Daus-Petersen


Det sker

Alle, der vil støtte denne sag og Den Gamle By, kan optage deres egen fortælling og dele den på social medier og tagge det #MinGamleBy. Se nogle af fortællingerne på Min Gamle Bys YouTube-kanal.

Se indlæg om Min Gamle By

Kontakt

Eva Borchorst Mejnertz
eva_mejnertz@hotmail.com